SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, August 11, 2006

Karmen

Evo jos jednog dokaza da za ovaj blog ima toliko materijala da bi se prilozi mogli objavljivati svaki dan u nedogled. Emira se ponovo potrudila da nam napise nesto o jos jednoj nama svima znanoj osobi (i familiji) koju nismo vidjeli vec godinama:

Danas je na redu prica o Karmen Skakic, nasoj dragoj kolegici iz Mikroelektronike i Medicinske Elektronike.

Da li je neko od vas koji citate ovaj blog ikad popio kafu koju je skuhala Karmen? Oni koji jesu, znaju da je to najbolja kafa na svijetu.

Svi smo mi mogli sa vise ili manje uspjeha da napravimo kafu ali nikad kao Karmen. Niko nije znao da je 'ispece' kao ona. Price su se pricale o tome, cak i oni kojima je kafa bila zadnja i najnevaznija sitnica u zivotu, pridruzivali su se nama ostalima kad se pila Karmenkina kafa. I sad mirise....

Nadam se da cu imati priliku jos koji put popiti njenu kafu pa makar morala ici i u Australiju, gdje danas zive Skakici, Ostoja i Karmen sa kcerkom i sinom.

PS
U nedostatku bolje slike, saljem ove koje su napravljene s kompjuter kamerom. Nadam se da se Karmen nece ljutiti.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

O kafi nase Karmen ne treba puno pohvala, treba biti u prilici da se uziva,
pozdrav mario

Friday, 11 August, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Draga Emira, nisam pojam imala o ovom prilogu, promaklo mi je prosle godine. Eh, da nam se opet sastati i popiti kavu. Pa eto, ja vas pozivam, svi ste dobrodosli.

Tuesday, 09 January, 2007  

Post a Comment

<< Home