SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, January 11, 2007

Lijepa uspomena

Karmen je svoje obecanje da ce se ponovo javiti odrzala i vec odavno par priloga stoje u pripremi, ali kako su ovi dani pred kraj godine bili posveceni aktualnim dogadjajima (praznici), prvi prilog tek sada izlazi na svjetlost dana.

Izgleda da jos uvijek kod mnogih postoje dileme kako je ovaj blog zamisljen. Karmen se dvoumila da li da ovaj prilog posalje ili ne, jer je dogadjaj o kome govori vezan za 22. decembar o kojem sam pisao prosle godine. Pravila nema. Jedini uvjet da se nesto pojavi na ovim stranicama je da je dogadjaj ili vijest, na neki nacin, vezana za Banja Luku: bilo da se govori o Banjaluci ili raji vezanoj za grad
Zastarjevanja nema, zato ne ustrucavajte se. Evo priloga:

Fotografija je snimljena na 22. Decembar 1986, kada sam svecano dobila sat za 10 godina rada. Jos ga i sad nosim i za mene je to lijepa uspomena.

O ruznim dogadjajima koji su uslijedili ubrzo nakon toga moglo bi se danima pisati i razgovarati ali ja za pisanje nemam ni snage ni volje. Mozda jednog dana. Na fotografiji je i Troka o kojem nikad na ovom blogu nije bilo rijeci. Zanima me gdje je on sada, kako zivi? Nadam se da bar netko nesto zna o njemu.

Karmen

Evo da odmah napisem ono sto ja znami. Troka (Trokic Bedrudin) je sa familijom, nakon izlaska iz Banjaluke, jedno vrijeme zivio u Zagrebu a nakon toga se skrasio u Sarajevu. Nisam siguran gdje sada radi (nadam se da ce se oni koji imaju vise informacija javiti) ali znam da su sve svi dobro snasli i da im nije lose.

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Karmen, kao da je jučer bilo...
O Troki se sve zna, ali izgleda da ja trebam nešto napisati. On živi u SA i još nešto više od godinu dana će raditi (u struci)kao izvršni direktor u Željeznicama FBiH. Željezničari sada često govore o RČ-dometima, o tehničkim zahtjevima, o pouzdanosti(naučili su šta znači 'lambda').
Povremeno dođe u roditeljsku kuću u Šeheru; sada doduše rjeđe jer vikendom uživaju u novom hobiju - planinarenju!
Pozdrav!

Thursday, 11 January, 2007  

Post a Comment

<< Home