SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, October 04, 2007

Naime, tamo zivi moj rodjak Refik Kusmic koji je nekad radio zajedno sa pokojnim Duskom Vlainicem u banjaluckom Glasu prije nego sto su obojica morali napustiti, prvo Glas, a onda i grad, jer se nisu uklapali u nove nacionalisticke seme “novih banjalucana“.

Refik je sa suprugom Mirsom i kcerkom Belmom utociste prvo nasao u Svedskoj, gje smo zajedno provodili prve prognanicke mjesece, da bi nakon godinu-dvije preselio u Austriju, jer se Belma tamo udala.

Sada svi tamo rade i zive, i vrlo cesto odlaze u Banjaluku kada imaju slobodnog vremena, jer je udaljena samo 5 sati voznje (na tome im cesto zavidim). Belma se udala za veoma sposobnog i vrijednog biscana Fikreta, i svoju su porodicu prosirili za jos dva simpaticna clana, Sejlu i Emila.

Saljem i nekoliko fotografija ove sretne porodice i njihove nove kuce u koju su nedavno sagradili. Pozdrav svim blogerima.

Eko

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home