SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, October 10, 2007

Ovaj danasnji prilog ne mogu privesti kraju a da ne spomenem jednu osobu iz 'mlade garde', koja je na mene ostavila poseban utisak svojim prilozima i razmisljanjima.

Iako u ovoj grupi ima jos onih koji zasluzuju da se pomenu (na primjer, Alma), posebno mjestu medju mladima zauzima Majda.

Svojim prilozima i razmisljanjimao Banjaluci, koju je, kao i vecina nas, morala napustiti u godinama koje se pamte, pogadja sustinu nasih sudbina. Njeni opisi dogadjanja u gradu za vrijeme ludila oslikavaju stvarnost koju mnogi ne zele da spominju ili zele da zaborave. Svako onaj ko je posten i ko na stvari gleda onako kako se gledati mora, trebao bi shvatiti sta se u nasem gradu dogadjalo i kakav je zlocin ucinjen desetinama hiljada ljudi, koji to nicim nisu zasluzili.

Jer zlocin nije samo fizicko ubijanje. A sta je sa dusom?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home