SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, January 07, 2008

Posjeta planinama

Nasa banjalucka raja se rasula po cijelom svijetu i nakon svih ovih godina, svako se, manje vise, prilagodio novom okruzenju. Istina je, ima i onih koji jos uvijek ne mogu prihvatiti stvarnost i zive u proslosti, ali vecina je cvrsto uhvatila korijenje u novom kraju. Jezik se naucio, skole se zavrsavaju, djeca se uklapaju u drustvo, zivi se zivot.

Tako i treba, jer godine idu i nece biti vremena da se izgubljeno propusti.

Dubravka se sa svojom familijom skrasila u Montrealu i, kako vidim, provodi dosta vremena uzivajuci u prirodnim ljepotama novog okruzenja. Danas se javlja sa ovim prilogom o zimskim radostima, kojih se svi sjecamo iz naseg djetinjstva.

Mjesto sa zove Mont Tremblant, u planinama Laurentides. Sat i po voznje od Montreala.

Otisli smo rano u petak ostavili kucu u dubokom snijegu. Kad smo se vracali u nedelju kisa je uveliko padala. U centru paznje je naravno bio nas unuk tako da smo dan prije kise ostavili za posjetu selu Deda Mraza Val David, koje je na pola puta izmedju Montreala i naseg mjesta za kratki odmor.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home