SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, November 28, 2009

Djeca Republike

Dragi Co, listajući blog 2006 godine - novembar, vidjela sam Čankovu čestitku mojoj braći za njihov rođendan. Slike iz albuma su me podsjetile da su ta "djeca Republike", kako su ih zvali, sada šezdesetogodišnjaci. Priroda se poigrala da ih je majka rodila na isti datum 29. novembra ali sa dvije godine razlike. Kada su novinari saznali za tu slučajnost, vodili su ih u Jajce, slikali i pisali o njima kao o djeci Republike. Nakon nekog vremena, nisu više htjeli da se o njima piše u tom kontekstu. Ipak, pisalo se ali kao pokretacima teniskog sporta, o njhovim teniskim uspjesima kao igrača, kasnije trenera. I kada su počeli da uživaju plodove dugogodišnjeg rada, morali su otići ostavivši drugima da uživaju.

Moji prvi "blogovski koraci" bili su na Kafe Kajaku. Rekli su mi prijatelji da pročitam na temi TENIS, kako banjalučani rasuti po svijetu pišu hvalospjeve o Fahri i Seji. Bila sam dirnuta do suza i ponosna na njih. Najviše me dojmilo što su mnogi isticali, kako su ih naučili igrati tenis, tako da sada u svojim novim prebivalištima mogu da žive od davanja časova.

Mislim da sam dovoljno rekla o svojoj braći i da ću možda zbog ovog pojesti "jezikovu juhu", ali blogovci će razumjeti da sam samo htjela da im kažem: "Braćo sretan vam rođendan!"

Voli vas sestra Niskana.

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Braci Bahtijarevic zelimo sretan rodjendan i dobro zdravlje.
Nada i Miro Stefanac

Za Niskanu jedna mala prica iz nase obitelji: Netko nas, tko vec dugo, dugo lezi na groblju Sveti Marko u BL, mrzio je obje Jugoslavije, i onu Kraljevinu, i onu Federativnu (poslije SFRJ). Razlozi su bili i ostali samo njemu poznati. Ali kad vrag hoce...Najdrazi mu unuk se rodio kasnih sezdesetih na sam Dan Republike.

Monday, 30 November, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Dragi Stefanci,
Zahvaljujemo se na cestitci i uzvracamo sa najljepsim zeljama za rodjedan Vaseg sina.Bilo bi dobro da zajedno proslavimo njegov 61.Pozdrav svima od Fahre i Seje

Tuesday, 01 December, 2009  

Post a Comment

<< Home