SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, August 14, 2011

Gradac

Nisam se dugo javljala jer nisam znala prenijeti slike sa mobitela. Pomogao mi je Mihael turist iz CZS, koji se dodro razumije u kompjutere.

Gradac je pun turista, a najvise iz Ceske, Slovacke, BiH, Italije. Turisti su smjesteni u dva velika susjedna hotela i u privatnom aranzmanu. Stalno zovu ili dolaze pitati za smjestaj da je tesko povjerovati da je ekonomska kriza i bezparica.

Vrijeme je idealno, more toplo, na svakom koraku picerije, riba, cevapi, slasticarne, ponegdje gostovanje klapa ili pjevaca, izletnicki brodovi za Hvar, Medugorje, itd. Kuce su okruzene vrtovima punih raznovrsnog cvijeca i voca. Neki imaju i solarno grijanje vode sto se pokazalo vrlo ekonomicno. Izgleda da jedino turizam napreduje, a sve ostalo propada. Uz malo slika iz Gradca gdje uzivam pozdravlja vas Niskana.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home