SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, January 13, 2012

Dodik u e-novinama

POVIJEST IZ USTA VELIKOG REFORMATORA

06.01.2012….copy – paste iz e- novina

Specijalni dodatak koji ispada iz Božićnog dodatka, posvećen je jubileju Republike Šumske. Milorad Dodik se širi gabaritom preko pola formata, a Danas ushićeno čestita dvadeseti rođendan Šumske, baš zgodno i prikladno, na Božić, iako je tvorevina proglašena jednog odvratnog devetog januara. Šef Mile hrišćanski smerno poručuje: “Naravno da Srpska nije genocidna. Rekao sam da pre tačno dvadeset godina nije bilo rata. Tada je BiH živela u relativnom miru a ja sam bio parlamentarac Saveza reformskih snaga i bio sam svedok turbulencija. Sam čin formiranja RS i osnivačke skupštine treba odvojiti od svega (od čega?) što se kasnije dogodilo.” A nije se dogodilo ništa strašno, uveren je i urednik noć.

Mile u pravom drustvu (sliku i komentar ubacio Co)


Tocno je da u BL nije bilo rata, kao sto je tocno i to da je iz nje sukljao  rat na sve strane u svojoj najodvratnijoj formi. Jer to nije bio rat za slobodu, nego rat za etnicki cist grad.

Izdvajati nastanak RS iz tog konteksta je djelo manipulacije bez  presedana.

Spadam u onu grupu blogera koja na ovim stranicama radije gleda slike novororođenih, upoznaje nove domovine naših bivših sugrađana, veseli se prikazima povremenih susreta, a posebno rado cita price iz vremena kad smo bili mladi, lijepi i veseli. Ali….kad pročitam nesto kao sto je ovaj tekst ispod naslova, onda razumijem Milane Tvoje inzistiranje na svjedoćenjima iz tog vremena. Asocira me to i na ono vrijeme kada je nekolicina naših blogera svjesno ili nesvjesno minirala ovaj blog protiveći se pisanju o tim temama. Mora se prznati da su u tome imali dosta uspjeha.

Ljubav, ah ljubav…. Ima li ljepše teme od te ?  Samo, ljubav se ne nameće, nego se gradi, a podloga joj ne može biti laž ili presućivanje.

Nada Štefanac

ZGB, 9.1. 2012.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home