SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, July 11, 2012

17 godina zalosti

Sa naslovne strane Pittsburgh-Post Gazette

Proslo je 17 godina od najveceg zlocina poslije drugog svjetskog rata u Evropi i dok cijeli svijet odaje pocast neduznim zrtvama u Srebrenici (evo cak kod mene u Pittsburgh-skom dnevnom listu Pittsburgh Post-Gazette svake godine se na prvoj stranici objavi vijest o godisnjici genocida), samo bivsi komunista i reformista a sadasnji vjernik, veliki vodja i diktator (onaj koji je i predsjednik, i premijer, i glavni sudija) iz Laktasa koji se razbaskario u nasem gradu to ne priznaje. Eh koliko se covjek moze nisko spustiti zbog licne koristi i koliko je Banjaluka nisko pala kada takvi mogu setati ulicama naseg grada.

Porodicama ubijenih niko ne moze vratiti najdraze a nasa je duznost da istinu pronosimo dok je svijeta i vijeka, za nove narastaje, kao nauk kakvi (ne)ljudi mogu biti.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Veliki serbski predvoditelj i vozd ponasa se u istom hajduckom i kabadahijskom stilu kao i cetnicki vojvoda Seselj u Hagu jer su takav stil naslijedili od predaka i jer im tzv.europska civilizacija to tolerira zato sto je ona LJUDOZDERSKA CIVILIZACIJA a okotila je jos mnoge slicne monstrume prije ...Ovih dana napisano je da je Vozd iz Bluke u skupstini tzv,RS(1995) podrzavao bombardovanje Zagreba,a vrhovni istrazitelj R.Hrvatske--da bi se dodvorio Europi --nista nije poduzeo zbog tih izjava protiv traktoriste iz Laktasa...
spectator

Friday, 13 July, 2012  
Anonymous Anonymous said...

Spektatore mudro zboris! Samo olako dajes ocjene o ljudima. Pa onda stisni petlju pa se potpisi. Nema smisla da takovi uradci ostanu anonimni. Jedino se vidi da si patoloski srbomrzac. Nekad se u bl za takove govorilo, da je slucaj za Ferkovica.

Saturday, 14 July, 2012  
Anonymous spectator said...

Za Anonimusa: Procitaj knjigu THE SERBS by Tim JUDAH (New York, 2000). Medjutim, ti i tvoji istomisljenjici ste odavno za ludnice a ne samo za Ferkovica.
spectator

PS: Ja zakljucke donosim na osnovu cinjenica a ti na osnovu preporuka Vozda i SANU-a. Razlikujemo se kao nebo i zemlja. Ti si nebesnik a ja sam sljedbenik F.Netzsche-a i njegovog Zaratustre. Slusaj bolje sudjenja u Hagu. Zar se necete nika postidjeti sto ste uradili i stalno lazete. Vi nemate STIDA I SAVJESTI. Vase je mjesto u Infernu.

Saturday, 14 July, 2012  
Anonymous Anonymous said...

---SPECIJELNI DODATAK:
Za NEBESKOG Anonimusa cinjenice o njegovim Vozdovima:
www.slobodnadalmacija.hr/BIH/tablid/68/article/articleType/ArticleView/articleId/160759/Default.aspx

www.slobodnadalmacija.hr/BIH/tablid/68/articleType/ArticleView/articleId/170646/Default.aspx

www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tablid/68/articleType/ArticleView/articleId/174009/Default.aspx

www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-minuta-u-minutu/105950-obiljezeno-20-godina-od-zatvaranja-logora-manjaca-foto.html

bosnjaci.net/prilog.php?pid=46170

spectator

Saturday, 14 July, 2012  
Anonymous Anonymous said...

Spectatore, nisam "nebeski",i zbog takovih extrema,kao sto si ti, zaslijepljenih mrznjom, vec sam 18 godina na "privremenom" radu u "ljudozderskoj civilizaciji". I ta mi omoguci da opet krenem iz pocetka. Hvala joj neizmjerno! Alergican sam na extreme, bilo koje fele,zbog kojih je i doslo do rata.

Monday, 16 July, 2012  
Anonymous Anonymous said...

Za Anonimusa:
Tvoji vozdovi uvijek izazivaju ratove na Balkanu jer su uvijek"ugrozeni".Uvijek lazete i otimate komsijsko.Vama je UMRO STID."KARAKTER JE COVJEKOVA SUDBINA"(Heraklit)
spectator
PS:Ja mrzim sve fanatike i etnocentriste.Ja sam bio pristalica Ante Markovica i njwegovwe mudre ideologije

Monday, 16 July, 2012  

Post a Comment

<< Home