SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, July 05, 2012

Nerin rodjendan




Jucer, 4. jula smo proslavili jos jedan rodjendan: Nerin. Slavlje su pripremili Tufekcici tako da je nase bilo samo da se prihicki pripremimo za dobru klopu i prevalimo tridesetak kilometara koji nas dijele u izuzetno toplo ljetnje popodne. Prvi uvjet nije bilo tesko ispuniti a ni sa drugim nije bilo problema (klima u autu funkcionira) iako je zadnjih dana i Pittsburgh prokuhao, s temperaturama iznad 30 i nesto. Srecom, kod Tufekcica je u backyard-u bilo prijatno, sve dok pri kraju rucka nije zapadala jaka kisa pracena gradom. Kako smo sa klopom zavrsili par minuta prije pocetka nevremena, sklonili smo se u kucu kako bi probali Jasnin kolac. Meni smo zavrsili kavom a bilo je tu i lubenice koja uvijek dobro sjedne u ljetnje doba.
Tufekcici su, kao sto je to uvijek slucaj, pripremili izvrstan rucak uz odgovarajuce pice: za vinopije je vino stiglo iz Cilea a za mene, pivo iz Ceske. Kao dokaz sam zakacio par slika jer u ovo doba neprovjerenih informacija bolje je sve dokumentovati da ne bude kasnije nekih primjedbi.

Kada smo se prebacili u kucu zbog kise, iskoristili smo vrijeme da pregledamo bezbroj slika i video klipova koje je Aida napravila tokom nedavnog ljetovanja  na Havajima (isao je zenski dio familije u drustvu sa zetom i njegovom familijom). Priroda nas je fascinirala: toliko razlicitih krajolika, cvijeca, plaza, vodopada i ostalih prirodnih ljepota se ‘smjestilo’ na tih par otokma da covjek ostaje bez rijeci. Aida je napravila odlicnu propagandnu prezentaciju tako da smo Havaje definitivno stavili na listu mjesta koje se mora obici iako se do njih od nas s istocne obale treba dobro naputovati.
Proveli smo jos jedno prijatno popodne u drustvu prijatelja pa nam ni nevrijeme nije moglo pokvariti stimung.

Kada smo uvece stigli kuci, zatekli smo Carnegie bez kapi kise koja je ovih dana dragocjena. Izgleda da cu morati prouciti Indijanske stare obicaje kako bih odobrovoljio svevisnjeg da nam posalje kisu inace ce nam u dvoristu i povrtnjaku sve izgorjeti: prognoza za nekoliko narednih dana je suncano i toplo.
Ispred kuce Tufekcica
Domacin i slavljenica
Jasna i Nera razgledaju Jasnino cvijece
Izet na svom radnom mjestu
Poklon stigao sa Havaja!
Gotovo - navali narode
Pivo iz Ceske, vino iz Cilea
Dida Dane u svom elementu
Evo i Aide
Dok Izet priprema vino ja provjeravam da mi pivo nije podvaljeno
E jos malo ovoga...
Zivjeli
...jos jednom...
... i jos jednom!

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nero,
Tebi i tvojim najdrazim sve najbolje!!!

Pozdrav iz Promajne

Sejo

Friday, 06 July, 2012  
Anonymous Anonymous said...

Zakasnila sam sa čestitkom,ali sada kad sam se doćepala kompjutera,koristim priliku da iznesem svoje opažanje.
Divno je to što se tako družite i pazite..Mnoga prijateljstva,pa ćak i rođaćke veze nestale su ovih godina."Pokondirene tikve" našle su sebi za prijatelje "domaće purgere" i zaboravili na stare prijatelje.Takve samo precrtam ,ali u srcu ostaje tuga.
Htjela bih još reći da mi se jako sviđa kako se Nera "dotjerala"Crveno joj lijepo stoji i sve usklađeno.Nazdravljam s vamma :"ŽIVJELI" Niskana

Sunday, 15 July, 2012  

Post a Comment

<< Home