SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, September 12, 2012

40 godina kasnije

Prije par dana primih email od naseg kolege i prijatelja Sege pa evo, uz male ispravke:

Zdravo Co,
 
Opet Sega poslije duzeg vremena. Naravno posto ja pratim rukomet iz Juge sve imformacije imam na  www.balkan-handbal.com pa te molim da ovo objavis. Nijemci su povodom 50-godisnjice OI u MInhenu pozvali sve osvajace medalja (koliko ih je bilo neznam) ali su bili nasi ZLATNI rukometasi. Pronadji izvjestaj pod naslovom “Gdje su i sta rade zlatni olimpijci iz Minhena”. Tamo ces naci i film (traje tri sata) sa priprema pred OI 1972, izjave u ono vrijeme, inserte sa utakmica... Poslije vise od dvadeset godina otslusao sam …. Hej Sloveni….. i uzivao kao i u citavom filmu. Super napravljeno, o super momcima, za sjecanje i nostalgicare. Posto si ti majstor u pravljenju izvjestaja na blogu vjerovatno mozes ubaciti i taj film, pa ko voli neka izvoli pogledati, a ja za taj ‘’filmic’’ iz prve dodjeljujem OSKARA.
 
U bovsoj Jugi mnogi su stosta zaboravili ali kada pravis kucu i postavis dobre TEMELJE, tako su I ti momci postavili temelje rukometu od koga I danas mnogi zive a prve neimare su zaboravili tako da u vrijeme jedne godisnjice niti u jednim novinama na prostorima bivse Juge (rubrika Sport) nema pomena o njima. 
 
S r a m o t a  !!!!!!!!!!
 
Balkan-handbal je to uradio i svaka im cast.
 
Draz svega je jos veca kada ljude poznajes, a od nasih Banjalucana bili su prisutni Ako, Pop i Kara.
 
Gledajte i uzivajte.
 
Pozdrav.  Sega

Malo sam prosvrljao Interentom i evo filma o kojem Sega govori: samo kliknite na sliku ispod:



0 Comments:

Post a Comment

<< Home