SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, August 15, 2012

Ljeto u Maksimiru

Bila je nedelja 12. augusta i kraj Olimpijade. Gledala sam rukometnu utakmicu, a onda vaterpolo. Hrvatski vaterpolisti su osvojili zlatnu, a rukometaš bronćanu medalju. Dan je bio ugodan, bez velike žege. Otvorila sam prozor i čula muziku iz parka Maksimir. Kako je blizu otišla sam vidjeti šta se dešava.
 
Pored restorana Maksimir je bina na kojoj je pjevao Kićo Slabinac poznati pjevać moje mladosti. Oko bine bilo je puno publike, koja je pjevala i plesala uz ritam rokenrola. U publici je bilo najviše mojih vršnjaka  i mladih ljudi sa sitnom djecom. I djeca su plesala i veselila se. U prvim redovima sjedili su invalidi u kolicima. Između pjesama Kićo je zabavljao publiku pričanjem viceva. Bio je vrlo duhovit, dobro pjeva, ali mi se ne sviđaju njegovi politički stavovi-desnićar je.
 
Uslikala sam nesvakidašnji događaj i vratila se kući.Toliko iz Maksimira.
 
Pozdrav Enisa


 

Labels:

1 Comments:

Anonymous dubravka said...

Komentiracu ovdje na zadnjoj reportazi. Vidjeli smo ponovo poznata lica. Nadine unuke sa didom , strpljivu macu, ponosnu baku Nadu. Vidjeli smo sta se desava kod Niskane u komsiluku i kako je divno cvijece u parku. Naucili smo malo o prirodi u okolini Pitsburga . Zahvaljujuci Nadinom ostrom oku, vidjeli smo kako amerikanci cuvaju stare nadkrivene mostove. I ja se zahvaljujem na linku. Sve ove reportaze su pravo osvjezenje pred kraj ljeta.
Puno vas sve pozdravlja Dubravka

Monday, 20 August, 2012  

Post a Comment

<< Home