SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, August 11, 2012

Brist


Posto je ljeto, nastavljamo u ljetnjem raspolozenju.

Cim sam u svom komentaru spomenuo Brist javila se Niskana sa nekoliko slika ovog malog primorskog mjesta. Samog mjesta se sjecam kao kroz maglu jer bilo je to davno kada smo nas petorica drugara proveli jedno lijepo ljeto, kampirajuci u necijoj basci na brdascu iznad mora a hraneci se gdje stignemo. Ponekad je to bio restoran odmaralista Elektricnog preduzeca a ponekad se jelo u satoru: namazes kruha i putra, narezes koji paradajz, eventualno papriku, i eto rucka.

Ne bih da se ponavljam, evo linka na prilog Sjecanja na Brist za one koje bi to moglo zanimati a ispod su fotografije koje mi je poslala Niskana.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Brist je lijepo malo mjestašce,oko 3 km udaljeno od Graca,a spaja ih asfaltirana šetnica uz more.(dar jednog mještanina Brista,koji je živio u Africi)Ovom šetnicom,se šeta i trći ujutro ili pred veće i mladi i stari.U Brstu su kuće imali Mažari,Rojcovi Pavleke,prof Čamila i Redž itd..Kuća sa balkonima je bilo odmaralište Ektrićnog pred.gdje su ljetovali mnogi banjalućani.Sada stoji prazna,i propada.Kao ferijalac i ja sam ljetoval u kampu u Vodicama i Bečićima (Budva), Trpanj.To su nezaboravna sjećanja.I danas je ovaj oblik porodićnog turizma moderan.Kampovi su uređeni i imaju kategorije hotela sa 3 i 4 zvjezdice.Cesto TV prikazuje tur. kampove.Moj sin također ima šator i ide ljeti na razna muzička događanja sa društvom(Županja,Pula Šibenik i sl.)
Farmerke su u Coovo doba bile rijetke i nabavljale se iz Trsta ili od rođaka iz SAD.Nije ni čudo što su samo njih ukrali..Danas je to potršna roba,ali markirane su i danas skupe.U Zg ima puno sekond šopova ili posreddnika,gdje se može kupiti svašta za male pare,a da ne govorim o buvljacima.Ja volim tamo kupovati.Na jedno uho slušam vaterpolo na OI HR-ITAL.6:3.Nadam se da će odlicna Hrvatska rep. osvojiti zlatnu medalju.Uz pozdrave Niskana

Sunday, 12 August, 2012  

Post a Comment

<< Home