SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, May 18, 2019

Davor Slijepčević, doktor medicinskih nauka


Danas još jedna lijepa vijest. U Nizozemskoj, domovini Slijepčevića od početka devedesetih, svečanost. Davor, stariji sin Brane i Sege, odbranio doktorsku disertaciju i promovisan u doktora medicinskih nauka! Još jedan mladi Bosanac i Hercegovac pronosi ime države iz koje je protjeran. Još jedan pametan mladi čovjek dokazuje kakve je potencijale nekadašnja mu domovina imala i koliko ih sada svoje znanje i pamet koriste na dobrobit novih domovina u kojima ih je sudbina odvela. A u starom kraju vladaju nepismeni (pored velikog broja fakulteta svih vrsta i fela), pokvareni i nacionalno podobni koji drže mase u svojim šakama, hraneći ih mitovima, lažima i religijskim dogmama.

Promocija je održana u staroj crkvi izgrađenoj 1630. godine koju Univerzitet u Amsterdamu koristi za te svrhe.

Vijest i ovih nekoliko fotografija sam ukrao s facebooka, koji je ponovo odigrao korisnu ulogu. Inače bi ona ostala nepoznata jer naš svijet ne voli da se hvali uspjesima svoje djece iako za to ima puno pravo. Očekivao sam da će se Sega povodom ovog događaja javiti na blog ali pošto je prošlo već poprilično vremena a ništa ne stiže, odlučio sam se za karđu.

Davoru upućujem iskrene čestitke povodom ovog značajnog događaja u njegovom životu a isto tako i ponosnim roditeljima. Neka je sa srećom!





Labels:

7 Comments:

Anonymous Aljosa said...

Cestitam jos jednom nasem mladom covjeku na uspjesnom zavrsetku zahtjevnog studija. Pretpostavljam da je on unuk Avde Slijepcevica, jednog iz plejade poznatih banjaluckih arhitekata ili gradjevinskih inzinjera. Ako je ista naslijedio od njega uz rad sigurno ce dogurati visoko u buducem zivotu. Roditeljima cestitam na uspjesnom djetetu I zelim im kao I svima u porodici sve najbolje.

Aljosa Mujagic

Saturday, 18 May, 2019  
Anonymous sega said...

Moj Co, hvala na cestitkama, hvala na objavljivanju nazvacu-vijesti. Ja imam namjeru poslati prilog o tome ali cekam da mi Davor posalje slike (dolazi sutra 19-tog) koje je radio profesionalac, njegov drugar iz Gimanzije. Naime po protokolu, kada je promocija oficijelno pocela svi su trebali "ugasiti" telefone a fotograf je bio prisutan. I ja sam dobio sa raznih strana po par slika pa sam stavio na fb. Pravo da vam kazem, ponekada i ne poznajemo vlastitu dijecu dok se nesto ne "dogodi" javno, pa cujes od drugih sta rade i cime su preokupirani. Kada je rektor Univerziteta na kraju govorio o Davoru meni su suze isle "onako".... suze srece. U par minuta mi je citav zivot proletio kroz glavu, kada smo u oktobru 93-e stigli u Zagreb, Davor me na kolodvoru pitao....: sta je ovo ???? Poslije zadnjih 1,5 godinu u Banjaluci bez vode i struje..... vidio je svijetla na sve starne, tramvaje, auta ... svijet zuri na sve strane !!!! Ali je taj momak izuzetnim radom i talentom postigao sto je zelio. Istrazivanjem se poceo baviti jos u vrijeme studija pa kasnije nastavio. Rektor je podvukao i slijedece:.....odavno nismo imali ovakvu odbranu i prezentaciju kao i do perfekcionizma napisanu knjigu !! I ja kazem BRAVO DAVORE !!
Aljosa, hvala na cestitkama, Avdo Slijepcevic je moj stric, mladji brat od moga oca. Starimo, moj Aljosa, vrijeme brzo prolazi.
Kada dobijem "prave" slike, javicu se sa jos par rijeci. Takodje pravim i prilog o mladjem sinu, koji se bavi drugim stvarima ali .... vidjecemo u prilogu.
Mnogo pozdrava blogerima i DOBRO VAM ZDRAVLJE !!
Sega

Saturday, 18 May, 2019  
Anonymous Izet said...

Co ti si bio brzi od svih nas. Trazio sam od Sege jos neke slike koje je obecao poslati od profesionalnog fotografa pa da ova lijepa vijest bude na blogu, ali ti si me predihitrio. Dakako da smo svi sretni zbog ovog uspjeha Seginog I Braninog sina Davora.
Znamo koliko se trudio da dodje do ovoga cilja, a znam koliko ga je samo puta Sega selio I sa bratom Mensudom sredjivao sobe za stnovanje. Zelimo Davoru puno, puno uspjeha I ne sumnjamo da ce biti dobar Dr. Internista sto je I specijalizirao. Tati I mami cestitke I znamo da su ponosni na to sto je on postigao. Davore samo nastavi da nas I dalje veselis, od srca cestitke od nas.
Izet I Jasna

Saturday, 18 May, 2019  
Anonymous Dubravka said...

Koristim priliku da i ovdje kazem bravo Davore. Mi smo slali cestitke kroz razne kanale. Divan mladi covjek, postigao sto je zelio. Volimo ga svi.
Dubravka

Sunday, 19 May, 2019  
Anonymous Emira i Sasa said...

Bravo!
Cestitke Davoru, a bogami i Segi i Brani.
Puno srece u daljem radu!
Sve najbolje zele vam
Dzindici

Sunday, 19 May, 2019  
Anonymous Anonymous said...


Dragi Slijepcevici,

Sta reci? Svaka cast !!!!

Mnogo srece i dobrog zdravlja i pozdrav svima!

Sejo i porodica Bahtijarevic

Monday, 20 May, 2019  
Anonymous Nataša said...

Čestitam Davoru, čestitam roditeljima na tom velikom uspjehu!
Bravo Davore!
Želim vam svima mnogo sreće i još uspjeha! I bit će tako!

Ispričavam se što kasnim s čestitkom, upravo sam se vratila s puta po Portugalu.

Srdačan pozdrav,
Nataša

Tuesday, 21 May, 2019  

Post a Comment

<< Home