SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, May 07, 2019

in Memoriam - Zdravko Ćosić

Jučer mi se nako jako puno vremena javila Mirjana Stančić. Razlog javljanja, vijest da je preminuo Zdravko Ćosić, poznati banjalučki muzičar, s kojim sam jedno kratko vrijeme zajedno svirao u KUD Pelagić, negdje tamo krajem šezdesetih. 

Evo šta mi Mirjana javlja:


Dragi Co,

javljam se sa jednim zalosnim dogadjajem u nasem gradu. U nedelju je Banj Luci umro glazbeni umijetnik i vodja orkestra Tamburice, Zdravko Cosic. Predavao je muziku u skoli Branko Copic, u Boriku. Osnovao je orkestar Tamburice Zdravka Cosica i promovirao tu glazbu po svijetu.
Bio je moj skolski drug, komsija i dobar covijek (bar za mene). Išla sam na njegove koncerte kad je sa svojim tamburicama gostovao u Kranju. Poslije koncerta bi obicno zavrsili na picu u nekom kaficu i naravno ispracaj na autobus. Danas mi je javio drugi nas drug i komsija da je bio infarkt. 

Zdravku sam vidio nekoliko puta pri rijetkim posjetama rodnom gradu. Znao sam da je već duže vremena bio bolestan ali se to na njemu nije moglo prmijetiti. Aktivno se bavio muzikom, jer je mizika bila sav njegov život. Banjaluka je njegovim odlaskom izgubila još jednog pravog Banjalučanina kojih je u gradu svakim danom sve manje.

Familiji i prijateljima upućujem iskreno saučešće. 

Labels:

1 Comments:

Anonymous Dzindici said...

Cosa je bio nastavnik nasem sinu u osnovnoj skoli u Boriku. Bio je dobar nastavnik
koji je zelio djeci usaditi ljubav prema muzici, sviranju.

Iskreno saucesce familiji i prijateljima,
Sasa i Emira

Wednesday, 08 May, 2019  

Post a Comment

<< Home