SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, July 06, 2024

Rođendan

Još jedan rođendan je proslavljen. Nećemo reći koji, ali da su se godine napunile, jesu. Idu jedna za drugom a da se i sami iznenadimo da su prošle. Valjda je to tako kada se ostari.

Nera, Zlaja i Amir

Nerine rođendane zadnjih godina proslavljamo s našim starim prijateljima i uvijek nas se tu nađe barem desetak. Da smo ostali u USA vjerojatno bi tu bili samo Tufekčići a ovde u Istri nas ima daleko više. Tu u komšiluku su nam raja iz starog kraja pa se sada družimo mnogo češće.

Ratib, Emira, Emina, Eko, Ferid i Aida

Ovaj put, pored kumova, Aide i Ferida Žiško, bili su tu Kušmići, Emina i Eko, Emira Šarić i Tiro Ratib, a društvo su nam pravile i mlađe generacije. Bio je tu Amir, sin Žiška, sa svojim sinom Liamom, Uma Aščić, unuka Žiška kćerke im Alme, te Zlatko Kušmić, sin Emine i Eke, kojeg nismo vidjeli od početka rata. Družili smo se na terasi restorana Cave Romane, odmah iznad glavne plaže Pješčane uvale, a onda smo se prebacili u kafić Dulcea, gdje smo, uz odlične kolače, uživali u živoj muzici koju vlasnik kafića angažira nekoliko puta sedmično.  


Izgleda da kolači nisu loši

Nisam slikao mnogo, a zadnje dvije fotografije su zapravo „uhvaćene“ iz videa jer ih više ni ne pokušavam objaviti na blogu. Žao mi je što na slikama nema Ume i Liama, koji je iskoristio priliku da skokne na trampolinu, a Uma mu je pravila društvo. 

0 Comments:

Post a Comment

<< Home