SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, November 19, 2015

Ljubljanska banka - stara devizna štednja

Vjerujem da među posjetiocima bloga ima onih koji su prije rata imali deviznu štednju u Ljubljanskoj banci koju više nisu mogli podići. Godinama su se vodili sudski procesi oko ove devizne šetnje i konačno je sud u Štrazburu presudio u korist bivših štediša.  Ljubljanska banka je dužna da obešteti bivše štediše i izgleda da je stvar krenula s mrtve tačke.

Jučer mi od jednog prijatelja stiže informacija kako podnijeti zahtjev za potraživanje stare devizne štednje pa je ovdje proslijeđujem. Na stranici Ljubljanske banke se mogu naći obrasci i objašnjenja šta treba uraditi. Nadam se da će ova informacija biti od koristi onima koji su davno izgubili nadu da će do svog novca ikada doći.


Prijatelju koji mi je poslao informaciju (link) se zahvaljujem s nadom da će ovakvih pozitivnih vijesti biti više od surove stvarnosti koja nas sviju, vjerujem, zabrinjava.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home