SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, July 08, 2006

Emir

Basta hotela Palas, ona bliza Sukrijinoj slasticarni, mjesto je okupljanja Banjalucana pristiglih iz cijelog svijeta a i onih starosjedilaca koji znaju nova pravila igre. Prilikom posljednje posjete Banjaluci, dosta vremena sam proveo upravo tu jer je to bio najlaksi nacin da se neko od stare raje sretne.

Jedne od veceri evo imadoh priliku da sretnem svog radnog kolegu Emira Katanu koji se, nakon kratkotrajnog izbivanja, vratio u rodni grad. Bila je to prilika da se poprica o proteklim danima, upita za neke od starih prijatelja, podsjeti na dane provedene u Cajavecu...

U toplim ljetnim danima (i vecerima), Lasko pivo je bilo nezamjenjivo, a i razgovor bi postajao zanimljiviji nakon svakog gutljaja!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home