SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, July 28, 2006

Skic

Banjaluka, Njemacka, USA, ustaljena ruta za mnoge nepozeljne Banjalucane. Da li itko zna brojku onih koji su prosli ovaj 'krizni' put? Vjerojatno ne, jer nitko nije bio zaduzen da pravi 'inventuru'. Jednog od 'putnika' sa ove fotografije ste vec prije upoznali, a drugog evo upoznajete danas.

Dragan Matic, Skic, nas kolega iz Cajaveca, nekad radio u Masinkoj, a danas stanovnik Fort Wayne-a, Indiana. Prosao je Skic kroz sve tegobe izbjeglickog zivota, koje su na njega, kao i na vecinu nas, ostavile trajne posljedice. I pored zdravstvenih teskoca koje ga svakodnevno prate (pitam se da li je iko ostao zdrav nakon svega sto smo preturili preko svojih ledja), Skic je nasao snage da dodje u St. Louis na skup raje iz starog kraja. Ova druzenja mnogima dodju kao prilika da se napune baterija, jer sta covjeku moze vise pomoci od drustva pravih prijatelja.

Ovdje vidimo Skica u zivoj diskusiji s Begom za vrijeme prve veceri druzenja. Ovakvih susreta je bilo nebrojeno i mnogi su ostali nezabiljezeni.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home