SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, July 11, 2006

Zoka

Prelistavajuci stare fotografije, nabasah na jednu, vrlo loseg kvaliteta, ali prilicno rijetku, i vjerujem, za neke zanimljivu.

Bilo je to doba Beatlesa, VIS-ova (vokalno instrumentalnih sastava, kako smo ih tada nazivali), igranki, prigodnih zabava. U ovom slucaju se radi o zabavi koju je organizirala Tehnicka skola i na kojoj smo mi, VIS Usamljeni, bili zaduzeni za muziku. Ne mogu se sjetiti godine niti dvorani u kojoj je priredba organizirana, ali se sjecam da je na programu bio cak i izbor mis Tehnicke skole. Sjecam se djevojke koja je pobijedila (mozda ce se netko drugi sjetiti i reci malo vise o tome), ali se isto tako sjecam i protesta nakon izbora (opravdanih ili ne, nemam namjeru da se upustam u detalje).

Zanimljivost ovog snimka je sto se na njoj, pored Zlaje Skocica s gitarom u pozadini, moze vidjeti i Zoran Todorovic, tada mladjahni, talentirani muzicar tada na pocetku veoma uspjesne muzicke karijere. Sjecam se dana kada me je Zeljo Kosanovic upoznao sa Zoranom, proba koje smo odrzavali u kuci njegovih roditelja u Rosuljama, te prvih zajednickih nastupa. Bilo je to lijepo, bezbrizno doba, kada smo bili puni elana i kada se sviralo za 'slavu'.

Sa Zoranom vec godinama nisam imao nikakvih kontakata ali sam cuo da je u Americi i da je jos uvijek u muzickim vodama. Bilo bi mi drago kada bi se neko javio sa malo vise informacija a mozda i sam Zoran 'naleti' na ovaj blog.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

http://sonicfarm.com/index.html
Zoran Todorovic Web Page

Friday, 01 December, 2006  

Post a Comment

<< Home