SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, August 30, 2006

Ceremonija vjencanja je obavljena u velikoj sali restorana koja je nekada sluzila kao kino dvorana, a odmah nakon toga je poceo ples. Muzika je bila na nivou: bilo je tu za svakog ponesto. Nasa raja (mislim na Emirine i Sasine goste) su ustajali na zvuke Crvene Jabuke, Indexa, Bijelog Dugmenta, Olivera, a bilo je bogami i ‘cirilice’. Kako je vece odmicala, atmosfera u sali je postajala usijanija, sto se moze vidjeti iz ove fotografije naseg domacina.

Sviralo se, pjevalo i plesalo do kasno u noc, sve dok su nas noge i grlo sluzile. Vise se ne sjecam kada smo zapravo odlucili da se vratimo u hotel ali znam da je to bilo davno nakon sto je prosla ponoc.

Ujutro, nakon dorucka i kave, smo se zaputili nazad do Dzindica, gdje se ponovo nastavilo sa slavljem. Kako smo svi morali na poslove narednog dana, drustvo se pocelo razilaziti oko podneva. Tufekcici i mi smo krenuli nazad za Pittsburgh oko 1:00 poslije podne i sretno stigli kuci nesto nakon 8:00 uvece. Zelio sam da prilog o svadbi primpremim isto vece ali je umor bio jaci od zelje. Zato ga objavljujem tek danas, uz manji broj dodatnih fotografija koje mozete vidjeti na ovoj stranici.

Neke od fotografija sam ostavio za neke nove priloge koji ce uskoro doci na red.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dragi Dzindici,
Cestitam!Mnogo srece mladencima i da se dobro slazete /i da svi dobro slusaju mladu- jeli tako Emira?/.Predpostavljam da je i mlada Banjalucanka?
Moj se jedinac prije skoro dvije godine "zatelebao"/k'o tetrijeb/u jednu malu Poljakinju i sav nas razgovor s njom je: "Hallo!"
Eh, da ga hoce "zbariti" jedna "nasa" / vasa/.
Milion pozdrava Kopanjama, Cericima, Kresama,Tufekcicima i svim ostalim od Seje /provokatora/

Wednesday, 30 August, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Iako sam Emiri vec cestitala i zazeljela joj sinu i snahi mnogo
srece u zajednickom zivotu, evo jos jedanput im ovim putem saljem cestitke sa zeljom da im buduci zajednicki zivot bude ispunjen srecom, medjusobnim razumijevanjem i uvazavanjem, a dom djecjim cvrkutom i radosti.


Drago mi je da nasa kolegica izgleda tako lijepo i dotjerano; zadnjih 15 godina za koje sam
sigurna da joj nisu bile lake, nisu ostavile nikakvog vidljivog traga.

Isto mogu reci i za Jasnu i Neru.
Mislim da ne grije¹im, ako kazem, da je nasa generacija ( ? 5g) u
svakom pogledu izvanserijska.

Jos jednom iskrene cestitke mladencima i roditeljima, a Co-u
zahvaljujem na prilogu kojim nam je omogucio da i mi ucestvujemo u ovom lijepom i velikom dogadjaju.

Pozdrav, Natasa

Wednesday, 30 August, 2006  

Post a Comment

<< Home