SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, November 06, 2006

Susret u Rimu

S mladima je ponekad jako tesko. Morate ih moliti, tjerati, ponekad prijetiti, da nesto urade. Evo ja vec mjesec dana pokusavam da dobijem jednu sliku od vlastite kcerke ali uz malo uspjeha.

Konacno neki dan stize mi hrpa slika. Vecina je napravljenja tokom Sanjine posjete Zagrebu, Pozegi i Banjaluci krajem oktobra, i neke namjeravam objaviti. Danasnja je snimljena u Rimu negdje pocetkom oktobra. Najbolje kolegice iz Banjaluke, sada stanovnice USA, su se srele na starom kontinentu, u vjecnom gradu. Dunja ovog semestra 'gostuje' u Berlinu a posjeta Rimu je bila unaprijed planirana. Sanja ovaj semestar pohadja u Rimu tako da su sticajem okolnosti njih dvije dosle u priliku da se ponovo sretnu nakon duze vremena.

O detaljima susreta ne znam nista, jer su rijeci vrijednije od zlata. Medjutim, ipak sam odlucio da fotos objavim, ako nista a ono bar da se nadje u arhivi, kada jednog dana budem svodio racune ovog bloga. Jos da napomenem da od Dunje nisam mogao dobiti nikakav prilog iz Berlina a tako bih ga rado objavio. Familija Vujinic je takodjer zatajila: tata bi mogao biti od neke koristi, ako nije potpuno izgubio autoritet.

Labels:

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Evo tate Cadje da pozdravi dobre ljude. Bio sam nekoliko dana na odmoru. Ovo je prva fotografija koju vidim. Mozda ce biti i jedina. Dunja je poslije Rima i sastanaka sa Sanjom otputovala za Veneciju. Iz Venecije, na putu za Milano ukrali su joj torbu sa svim dokumentima (pasos, kartice, vozacka...), racunarom i, nema i to je sve.
Ovdje odgovara izreka koju sam cuo u Americi: "Ne stavljaj sva jaja u jednu korpu".
Prezivjeli smo i evo hvatamo nove vjetrove.
Svako dobro dobri judi,
Cadjo.

Tuesday, 07 November, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Cadjo, bas mi je zao da se to Dunji desilo. Ja sam Sanji svaki dan prije polaska govorio kako se mora paziti tih kradja i sada samo cekam kada ce vijest iz Rima stici. Znam da ce mnogi reci, jest on je poznati pesimista, ali eto covjek mora misliti na te stvari.

Samo da dodam da se nesto slicno deslimo Mirjani Stancic u Banjaluci za vrijeme nedavne posjete za Svi svete. Iz parkiranog automobila na Novom groblju joj je ukradena tasna sa svim dokumentima i novce. Da stvar bude jos gora, u tasni je bio jos jedan novcanik od druge osobe pa je sve to nestalo.

Mislio sam nesto o tome napisati ali sam cekao da se Mirjana prva javi ali me ovaj slucaj sa Dunjom potice da nesto napisem.

Tuesday, 07 November, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Znate sta tate,
neka su one nama zive, zdrave i lijepa, kao sto jesu. Uz tatinu i maminu pomoc, sve sto je ukradeno ce se namiriti i zaboraviti.
Pisem ovo ovako , jer sam prije Cadjinog komentara procitao Coov sa recenicom "zao mi je da se Dunji desilo.." i pretrnuo...
Naka nama nasih cura. Divne su. Pisem tako, jer i ja imam dvije i ne znam sta bih bez njih.
Sto mi oci suze?

Tuesday, 07 November, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Pozdrav bezbrižnim curama i mamama koje su ih rodile!

Tuesday, 07 November, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Zao mi je Dunje ali neka sva tragedija bude u tome. Obzirom da znam kako su Vujnici sekirljivi, mislim da je Co u pravu sto se antistres cipela tice. Preporucujem ih i majki Pasi koju posebno pozdrvljam.

Srki

Wednesday, 08 November, 2006  

Post a Comment

<< Home