SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, January 30, 2007

Poziv

Postovani BH gradjani u dijaspori,

Imam ogromno zadovoljstvo da Vas pozovem da se odazovete ovom maratonskom projektu Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine i da uzmete ucesce upopunjavanju ankete

http://www.bihdijaspora.com

kako bi uradili istrazivanje o BiH dijaspori - o nama.

Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine (SSD BiH) se obavezao na svom trecem kongresu, odrzanom maja 2006. godine u Sarajevu, da ce otpoceti veliki istrazivacki projekat kojim ce se uokviriti slika Bosanskohercegovacke dijaspore cijeloga svijeta. Istrazivanje ce se obaviti po uzoru na uspjesni istrazivacki projekat koji sam odradila za Vijece Bosanskohercegovacih organizacija Australije.

Ono sto zabrinjava Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine (SSD BiH) je cinjenica da profil Bosanskohercegovacke dijaspore nije zvanicno dokumentovan ni u jednoj zemlji u kojoj zive nasi ljudi. To narocito treba imati u vidu kada se uzme u obzir masovno raseljavanje Bosanskohercegovackih izbjeglica tokom agresije na nasu zemlju, od 1992. do 1995. godine.

Pomocu odabranih pitanja u ovoj anketi
http://www.bihdijaspora.com/ moci cemo dobiiti sliku Bosanskohercegovacke dijaspore. U biti, ovo istrazivanjece pruziti sliku ljudske strane bosanskohercegovacke dijaspore i uvid u demografski sastav Bosanaca i Hercegovaca cijelog svijeta.

Znam da ste zauzeti i da imate 1001 obavezu, vjerujte i mi smo zauzeti, prezauzeti, jer mimo svih nasih poslovnih obaveza, maksimalno se trudimo dasto bolje i sto kvalitetnije zastupamo interese nasih gradj ana u dijaspori i interese nase domovine, ali jedno znam, ako radimo zajedno bit ce lakse ibrze doci do uspjeha i sto boljeg plasm ana BH dijaspore u svijetu i u BiH.

Ja Vas molim da odmah odete na
http://www.bihdijaspora.com/ i odvojite 10 malih minutica za ovu anketu. Vi ste dio nas a mi smo dio Vas!

A sad onaj drugi vazan zadatak - MOLIMO VAS PROSLIJEDITE OVU INFORMACIJU NA SVE VAMA POZNATE EMAIL ADRESE...... trazimo da se sto veci broj BiH gradjana u dijaspori odazove..... .

Unaprijed Vam se zahvaljujem na vasoj podrsci i saradnji, i zapamtite ovo istrazivanje je anonimno.

S postovanjem, Senada Softic-Telalovic

Predsjednica Svjetskog saveza dijaspore BiH
Predsjednica Vijeca BH organizacija Australije

0 Comments:

Post a Comment

<< Home