SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, March 11, 2007

Eminim rodjendan

Sejo iz Norveske (morat cu ga promovirati u stalnog dopisnika CoNN-a iz skandinavskih zemlja) se, kako i sam rece, javlja s prilozima u kojima su jelo i pilo u prvom planu. Mozda je to i razumljivo, sta covjek drugo da radi (!) u one duge, zimske dane, nego da proslavlja, a proslave i druzenja ne mogu bez gore navedenog.

Danasnji prilog je vezan za jedan rodjendan, pa da cujemo sta nam Sejo pise:

Prosla je jos jedna festa. U subotu smo proslavili Eminin rodjendan sa malim zakasnjenjem.

Naime njen rodjendan je bio 1. marta, a kako smo tada bili u posjeti Svedskoj spojili smo rodjendan i 8.mart u jednu festu.

Opet je Norveska ekipa bila kompletna: Kusmici stari, srednji i mladi, Visici, te Ziske, pojacane sa Amirom. Kao i obicno Emina je spremila obilnu svecanu veceru, predjelo suho meso sa sirom (iz Svedske), zatim razne pite, biber meso (Minin specijalitet), snicle, ruska salata, kisele paprike, krastavci te votka, viski, vino, pivo.

Posto je Amila morala dovesti mene i auto kuci mogla je samo gledati u to sve.

Kako su za istim stolom sjedili i stari i mladi nije moglo proci bez diskuje do koje razine se moraju slusati savjeti roditelja.

Sjedilo se do kasno i evo par slika kako je to izgledalo
.
Pozdrav Sejo V.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home