SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, March 07, 2007

Balkane, Balkane, Balkane moj...

Danasnji prilog je malo drugaciji od dosadasnjih: nije direktno vezan za Banjaluku ali jeste za nase krajeve. Balkan ima svoj poseban duh, tog smo vjerojatno svi svjesni. Mozda je taj nas duh i kriv za sve sto nam se desilo. Mnoge stvari su nam bile simpaticne, vjerojatno su i sada, ali imam nekakav osjecaj da nam je ta nasa naivnost i prihvacanje ovog balkanskog primitivizma doslo glave.

Gledajuci ove slike, dobijene od Jasne P (a ona ih je dobila od banjalucanina koji sada zivi u Sarajevu), ne mogu a da se ne nasmijem. Sjecam se da sam se tako smijao i sjednicama bosanske visestranacke skupstine (parlamenta) gledajuci i slusajuci novoizabrane narodne predstavnike koji nas, na kraju, dovedose do ovoga gdje smo i sta smo.

A mi smo se uklanjali u stranu i pustali druge da nam odlucuju o sudbini.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home