SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, July 26, 2007

Belma u Armeniji

Neki dan dobih od moje drugarice Sene album sa fotografijama iz nama daleke i malo poznate zemlje Armenie. Tamo je u svojstvu posmatraca UN na izborima odrzanim u junu ove godine bila njena kcerka Belma (bila ‘gost’ ovog bloga u Januaru 2006).

Belma radi u ‘Centru za zrtve torture’ u Mineapolisu. Od 2004-te Centar ima specijalni status pri UN. Taj specijalni status pruza mogucnost da strucnjaci centra rade kao tehnicki eksperti i savjetnici za vlade mnogih zemalja u svijetu i za UN sekreterijat.

Kako je slika bilo mnogo, izabrala sam samo neke. Na nekima ce vam se uciniti kao da ste u Bosni, na drugima se vide gradjevine i tuga socijal realizma, a na ostalima je Belma sa kolegama.

PS
Belmine slike su me zainteresovale pa sam procitala dosta toga o Armeniji. Najtuzniji dio price o toj zemlji i njenim stanovnicima je genocid nad armencima pocinjen pocetkom dvadesetog vijeka od strane tadasnje turske vlasti. Cak i nakon skoro jednog stoljeca, zvanicna Turska nece da prizna istinu o tom genocidu.


Zvuci poznato, zar ne?

Emira

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home