SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, July 25, 2007

Vesela mladost

Zahvaljujuci ovom blogu, s vremena na vrijeme imamo priliku upoznati nova lica iz naseg grada. U zadnje vrijeme ne tako cesto, ali jos uvijek se nadje poneko ko se na ovim stranicama pojavljuje po prvi put.

Ovaj put vam predstavljam veselu grupu djevojaka sa raznih strana svijeta okupljenih u Pittsburgh-u, opet u mom backyard-u. Neke od njih ste vec mozda vidjeli na blogu, neke sigurno niste. A sve su rodbinski vezane za mog prijatelja i sugradjanina Izeta Tufekcica, kojeg cete sretati ovih dana jos nekoliko puta.

Na slici gore, prva s lijeva je Sanela Kulenovic, koju sam imao prilike upoznati jos tamo daleke 1994-te u Zagrebu, gdje su mnogi od nas proveli godinu, dvije ili malo vise, kao izbjeglice iz ratom zahvacene Banjaluke. Sanela, koja je u Zagrebu zavrsila Saobracajni fakultet, avio smjer, se poslije skrasila u Sarajevu, gdje i sada zivi i radi. Cujem da je zaposlena u turistickoj agenciji (mislim na poslovima oko nabavke avionskih karata), pa je to prilika da je kontaktiramo ako nam zatreba karta za stare krajeve. Mozda dobijemo poseban popust!

Na slici do nje je Hana Salahovic, banjalucka Norvezanka, ako tako mogu reci. Hana je jos kao veoma mala napustila Banjaluku i sada sa roditeljima, Izetom i Senadom zivi u Norveskoj.

Aidu (Tufekcic) ste vec ranije upoznali, i o njoj necu nista dodavati.

Do Aide je jos jedna Sarajka, nekada stanovnik Banjaluke. Radi se o Ameli Kulenovic, Sanelinoj sestri. Amela je zavrsila Ekonomski fakultet i nakon toga magistrirala u oblasti businessa (MBA). Jos jedan dokaz kako nasa mlada raja ne zna za prepreke, gdje god da se nalaze.

Za one kojima imena zvuce poznato, samo da dodam, da su Sanela i Amela Kulenovic kcerke rahmetli Fatime Kulenovic i njenog muza Nihada (kojeg ce se oni koji su radili u Rudi Cajavecu sigurno sjetiti).

Mozda i ovaj prilog, kao i neki drugi u proslosti, bude povod da se neke od pokidanih vezana ponovo uspostave.

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Co, hvala za ovaj post...narocito za sliku. Lijepo ih je vidjeti na okupu. Molim Vas da im prenesete mahanje od familije koja "brani boje" Tufekcica u Rosuljama. (I koja cesto prati Vas blog.) Zelimo im dobar provod, nadamo se da ce sve proci u najboljem redu i neka je sa srecom! ;)

Friday, 27 July, 2007  

Post a Comment

<< Home