SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, September 16, 2007

Osamdeseti

Septembar je mjesec u kojem se nakupilo dosta toga: dva rodjendana, jedno vjencanje, jedna diploma, a mozda ima jos nesto sto sam zaboravio.

Sinoc smo proslavili prvi rodjendan: dida Dane je svecano zaokruzio 80. Velika brojka. Koliko li ca nas biti u prilici da dobrojimo do osamdeset?

Da bi promijenili ustaljena slavlja, ovaj put smo, umjesto domaceg rostilja, probali malo japanski. Jasna je odabrala restoran: Nakama, lociran u dijelu grada poznatom pod nazivom South Side, poznatom ‘restoranskom’ kraju Pittsburgh-a. Drustvo neveliko ali odabrano: uz slavljenika, tu su bili Tufekcici (Jasna, Aida i Izet), te Nera i moja malenkost. Hrana, odlicna, pripremana od kuhara na samom stolu na kojem se jede. Bilo je to novo iskustvo za nas koji vecinu slavlja ‘odradimo’ u backyard-u, na vlastitim rostiljima, uz dosta rada.

Nakon vecere, nazad u stan na rodjendansku tortu i pice. Tu nam se kasnije pridruzila Asija, cije su nas price razveselile i drzale u dobrom raspolozenju do kasno u noc.

Ovih nekoliko fotografija sam uspio pripremiti na brzaka pa ih mozete pogledati.

Labels: , ,

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dida Dane je jedan od rijetkih ljudi koji zrace optimizmom, i koji, bez obzira na sve sto ih je snaslo u zivotu, uvijek nose zrnce radosti i pozitivne zivotne energije. Uz cestitke za 80 rodjendan zelimo mu da tako i ostane i da ga zdravlje i dobro raspolozenje prate i svih sljedecih godina.

Sunday, 16 September, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Dida Dane, zelimo ti da te zdravlje sluzi, i cini nam se da ne mozemo smisliti nista drugo da ti pozelimo a da ti to vec nemas i to u ogromnim kolicinama.
Cadjo sa familijom.

Monday, 17 September, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Dida Dane je zaista covjek za primjer u svakom pogledu. Zelimo mu jos puno sretnih i zdravih godina u krugu svojih dragih. S toplim pozdravima Sreboti

Thursday, 20 September, 2007  

Post a Comment

<< Home