SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, September 14, 2007

ETK galerija: Raznolikost narodne baštine

Imali smo sreću otkriti bogatu privatnu etno zbirku koju je skupila Katarina Dumić, softver inženjer u našem Institutu za telekomunikacije, koja u kompaniji radi već punih 37 godina.

Riječ je o zbirci koja potječe uglavnom iz Moslavine, njenoga rodnog kraja, Lonjskog polja, Posavine i Turopolja, a obuhvaća ormare, škrinje, stolove, tkalački stan, narodne nošnje, zidnjake, keramiku, uporabne predmete u domaćinstvu, alate i slično. Svi izloženi predmeti izrađeni su ručno, a neki su stariji više od 100 godina.

Izložba je otvorena od 11. do 21. rujna 2007.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Drage blogerice!

Mozda vas ova etno zbirka izlozena u mojoj firmi, Ericsson Nikola Tesla, potakne da zavirite u vase skrinje i njihovo blago otkrijete svima nama, te da na taj nacin organiziramo nasu virtualnu etno izlozbu. Ne sumnjam da na nasoj izlozbi nece biti vrijednih eksponata.

Evo nacina da ih upoznamo i ne prepustimo zaboravu i s lijepim osjecajem u srcu osvjezimo uspomenu na bivsu domovinu.

Ocekujem vas odziv!

Natasa

Natasa se javila prilogom o desavanju u njenoj firmi. Njena ideja da se dame angaziraju i urade nesto slicno na blogu mi se cini veoma zanimljivom. Spreman sam da pripremim virtualnu izlozbu ako mi se javite sa fotografijama i kratkim opisima. Email imate, samo se traba malo potruditi. Znam da onima koji su norali napustiti svoje domove nije ostalo mnogo toga ali mozda se ipak nesto nadje. Hajde dame, pokazite se!

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Natašin prijedlog pozdravljam jer želim da lijepa ideja osvježi ne samo zaboravljene sehare nego i naš blog.

Saturday, 15 September, 2007  

Post a Comment

<< Home