SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, February 10, 2008

Patrikov rodjendan

Prije par dana je proslavljen jedan veliki jubilej, a jucer smo proslavili jedan rodjendan: Patrik Jurisic je na svijet stigao prije godinu dana, pa je to bila prilika da se okupimo.

Patrik je vec pravi ‘momak’, sto se moze vidjeti na ovoj fotografiji. Iako je kuca bila puna gostiju, slavljenik je sve izdrzao stojecki: nije mu smetala galama, a kada je doslo vrijeme da se ide u krevet, dovoljna je bila bocica s mlijekom. Gosti su, medjutim, mlijeko zamijenili drugom vrstom pica. Tata Dado je ‘pronasao’ neko dobro vino iz Spanije, pa je par boca caskom ‘nestalo’, uz dobru mezu (suho meso, razne vrste sira) i muziku iz starog kraja. Naravno, bilo je i onih koji su ostali vjerni pivu.

Jos samo da napomenem da smo rodjendan proslavili u kuci Jurisica, u koju su se uselili prije nekoliko mjeseci.

Na slici je slavljenik u narucju sretne mame, dok mu stariji brat Bruno (okrenut ledjima) pomaze u gasenju svijece na slavljenickoj torti.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home