SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, February 06, 2008

Slavljenici

'Izvjesta' sa jednog izuzetnog slavlja sam ocekivao od svog kolege Eke, ali izgleda da ga pretece Sejo. Kasno je uvece, nemam vremena za duzi prilog, pa prenosim Sejin email:

Zdravo Co,

Svi moji prilozi su vezani za neka slavlja, veselja, dobru hranu i pice. Tako je ovaj put.

Drugog februara u Sapsborgu - Norveska, proslavili smo 60-godisnjicu braka Fatime i Mehmeda Kusmic. Glavni organizator proslave bila je unuka Alma, uz veliku pomoc mame Aide i tate Ferida. Sve se moralo organizirati da slavljenici nista ne znaju. "Kako je samo bilo tesko unositi i iznosti janjce iz kuce a da se nista ne primjeti", govore Aida i Ferid. Naime, kako su Ziske preselile i kupili novu kucu, sada su i 'stari' Kusmici sa njima. U svemu ovome mnogo su pomogli i Eko i Emina.

Bilo je mnogo gostiju, kako nas Norvezana, tako i iz Svedske. Proslava je odrzana u iznajmljenoj sali, pa kada je Eko vozio Didu na proslavu, rekao mu je da idemo kod Alme. Dido je, poznavajuci put kuda se ide Almi, cijelo vrijeme govorio Eko da je pogresio put. Bili su prisutni i novinari bosanskih novina koje izlaze u Skandinaviji. Ne smijemo zaboraviti ni film u reziji Ismara o slavljenicima, od vjencanja pa do 60 godina. Muzika je bila u organizaciji Amira iz Osla. Momci su bili perfektni. O hrani i picu da ne govorim. Pogledajmo i slike kako je to izgledalo.

Pozdrav svima: Sejo Visic

Seji se zahvaljujem na 'izvjestaju', a slavljenicima zelim jos mnogo ovakvih slavlja.

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kakav divan povod za slavlje I pjesmu. Sezdeset godina braka! Iskrene cestitike slavljnicima, cestitke Almi I cijeloj familiji na organizaciji, sudeci po slikama, divne proslave.
Pokusavala sam napisati puno toga, o ljubavi, braku, porodici, razumijevanju, problemima na koje su vjerovatno nailazili u toku svog dugog braka, a onda sam sve izbrisala jer je sezdest godina braka puno vise od svega sto sam nabrojala pa zato samo jos jednom
SRETNA GODISNJICA Fatimi I Mehmedu Kusmicu.
Pozdrav od Dzindica(u zaostatku za slavljanicima 'samo' 23 godine)

Wednesday, 06 February, 2008  
Anonymous Anonymous said...

Teta Fatima i cika Mehmede (tako sam vas uvijek zvao), zaista vas je lijepo vidjeti sve skupa na proslavi vaseg jubileja; nesto mislim, od cijelog vaseg drustva i komsiluka, jedino jos vas dvoje imate jedno drugo.Cesto gledam stare slike sa Vrbanje, sa doceka vasih Novih godina i vidim da mnogi "nedostaju": moj tata, teta Fikreta, cika Ismet; eh,sto je zivot.
U ime cijele porodice Keric, najiskrenije cestitke sa zeljom da ovakvih jubileja bude sto vise.
Ujedno veliki pozdrav za porodice Kusmic i Zisko od
Nermina!

Thursday, 07 February, 2008  

Post a Comment

<< Home