SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, March 30, 2011

Peticija

Postovani Prijatelji,

Zelimo da vas upoznamo o trenutnom stanju akcije o usvajanju senatorske rezolucije da se 11. Juli, 2011. u drzavi Washington proglasi kao dan sjecanja na zrtve 1992-1995. bosanskog genocida (to se na engleskom pise kao Bosnian Genocide Remembrance Day in Washington State).

Do sada imamo finalnu verziju rezolucije i nakon sastanka sa drzavnom senatoricom Maralyn Chase (Shoreline District) ona je pristala da bude sponzor rezolucije i da je predstavi u drzavnom senatu na glasanje. Senatorica Chase je inace velika prijateljica bosanskog naroda u drzavi Washington i nama je cast to sto je ona pristala da predlaze nasu rezoluciju.

Vazno je da mi kao zajednica pokazemo senatorici Chase i drugim senatorima da postoji veliki interes i podrska za ovu rezoluciju. U tom smislu pokrenuta je PETICIJA sa ciljem da se skupi sto vise potpisa kojim bi se senatorica koristila kao argumentom za usvajanje ove rezolucje.

PETICIJU MOZETE PRONACI NA LINKU:

http://www.petitiononline.com/11071995/petition.html

Na datom linku potrebno je da unesete svoje ime (name), e-mail adresu (e-mail address), i grad u kojem zivite (city). Ako hocete mozete napisati komentar u kojem kratko kazete sta ova rezolucija vama znaci.

Pozivamo sve zainteresovane da se sljedecih 7 dana ukljuce u prikupljanju sto veceg broja potpisa za peticiju i na taj nacin pomognemo senatorici Chase u realizaciji ovog vaznog projekta.

Molimo vas da odmah POTPISETE nasu PETICIJU i da ovaj e-mail (sa linkom za peticiju) posaljete (forvardujete) vasoj rodbini i vasim prijateljima preko e-maila. Zamolili bismo sviju

da posalju ovaj e-mail najmanje 5-oro drugih ljudi tako da se znanje o ovoj peticiji siri i vise potpisa skupi.

Uz vasu pomoc bosanske zrtve genocida nikad nece biti zaboravljene. Hvala vam na pomoci!

Mirza V.

Clan UO Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike u Drzavi Washington (KBSA-WA)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home