SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, January 30, 2013

Veče Tehničke škole


Saima se neki dan potrudila i iz albuma izvukla jednu sliku iz školskih dana. Očekivao sam da će slijediti odgovarajući tekst ali izgleda ništa od toga.

Da Saimin trud ne bi bio uzalud evo da dopišem par riječi.

Slika je najvjerojatnije snimljena  1967. godine na pozornici starog Doma JNA. Te godine je organizirana priredba pod nazivom  Veče Tehničke škole a meni je u sjećanju ostalo samo nekoliko stvari. Na slici su voditelji programa, moj veliki prijatelj Izo (Ilijaz Nalbantić, koji već godinama živi u Zagrebu) i Saima (tada Huseđinović). VIS Usamljeni je svirao za ples a na slici iza Ize i Saime se vide članovi sastava Željko Kosanović i pokojni Zlaja Skočić.

Kakav je zapravo bio program priredbe se ne sjećam. Jedino mi je ostao u sjećanju izbor Mis (ljepotice) škole ali se ne sjećam koja je dama osvojila titulu. Sjećanja blijede i ponekad ih je teško sakupiti. Možda se neko prisjeti ovog događaja iako ne vjerujem da ima puno takvih među posjetiocima bloga.

U svakom slučaju lijepo je od Saime što je dio naše bezbrižne prošlosti otrgla od zaborava. Možda se i sam potrudim i na svjetlo dana izvučem stare fotografije iz tih naših školskih dana.

Labels:

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Mislim se gdje li sam ja lunjala kad nisam bila na toj priredbi. Vidis Saima kakav je zivot, tko bi rekao da ce te se na istoj sluci naci ti i moj dragi polubrat Zlatko. On je tada isao u Medicinsku skolu.
Kod vas dolje je bilo puno zgodnih decki, a Izo je jedan od njih. Mi, tada mladjahne, krisom smo pogledale na Damira P, Vladu J, Tufu... Oni su iz starje generacije.
Nada

Thursday, 31 January, 2013  
Blogger co said...

Saima mi je uz sliku poslala i kratki tekst za koji sam mislio da je bio samo uvod za prilog. Ona me danas zamoli da taj tekst dodam kako komentar pa to I cinim:

"Mislim samo da je bilo nesto u Domu Armije u trecem ili cetvrtom razredu. Vezano za nasu Tehnicku skolu. Kad malo duze gledam, sliku cini mi se da bi jedan od muzicara mogao biti Zeljo a drugi pokojni Boris Beker

Iskreno se nadam da ce se neko sjetiti.

Pozdrav Saima"

Thursday, 31 January, 2013  
Anonymous Emira said...

Ni ja se ne sjecam te priredbe. A bila je prije samo 40 i kusur godina.'Cudim' se kako se ne sjecam.. Komplimenti za Saimu i Izu. Izgledaju slatko. Nije im trebala nikakva zdrava dijeta, ni djim, ni setnje. Imali smo tada svi organic hranu, imali smo setnje koliko nam je trebalo, jer smo svuda isli pjeske, a imali smo i profesoricu Camilu da nas malo 'zategne'.
Pozdrav, Emira

Thursday, 31 January, 2013  
Anonymous Anonymous said...

Emira moja skoro da se slozih s tobom sto posto, a onda se sjetih svojih pubertetskih su bili dana. Na radost svoje mame napokon nabacila nekoliko kila ( vidjeti sliku na prilogu Bijelo Polje - Kolasin ). Bila sam 2. razred tehnike kad sam u jednom izlogu ugledala prve helanke. Sjecas li se tih hlaca ? Obicne spanerice, ali od lasteksa. Modni kanoni su onda bili nemilosrdni. Moras nositi samo ono sto na tebi izgleda lijepo. Nije kao sad, minica i krive noge, koga briga. Jako sam zeljela te helanke, a guza mi povelika. Mjesec dana nisam skoro nista jela i sve je doslo na svoje. Vise nikad nisam imala problema sa linijom. Ne znaci li to da zlo treba iskorijeniti u zacetku ? Ha, ha ha...
Pozdrav, Nada

Co, moras otrpiti ove zenske spike, cinimo vecinu na blogu.

Friday, 01 February, 2013  
Anonymous dubravka said...

Ja mogu prepoznati Saimu, a svi skupa su lijepi, vitki. Za ostale kako vidim sjecanja se ne podudaraju potpuno. Slika je dinamicna. Bezbrizna i kreativna mladost.
Pozdrav svima od Dubravke

Friday, 01 February, 2013  

Post a Comment

<< Home