SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, March 06, 2014

Tamo i ovdje - drugi dio

Pošto je originalna ideja ovog bloga bila da više slikama a manje riječima poveže raju koja se nekada svakodnevno viđala, odlučio sam se za ovaj prilog mada je to moglo ispasti i drugačije. Naime, švrljao sam malo facebook-om te naletih na jedan fotos koji mi dade inspiraciju: moj drug Saša se izležava na toplom Floridskom suncu. On, tamo na Floridi!

Ne bih ja o tome pravio prilog da ja, u isto vrijeme, ovdje gore u Pennsylvania-i ne reklamiram Nike zimsku opremu.  U stvari, ne reklamiram ja Nike opremu, samo mi palo na um da se uslikam za zlu ne trebalo, pa kad ugledah Sašu kako se izležava na plaži, odlučih da te dvije slike povežem pod popularnim Saiminim nazivom „Tamo i ovdje“. Tamo, kod Saše, upeklo, temperatura oko 85 stepeni Farenheita. A kod mene, ovdje, takođe upeklo, samo što je jedva oko 15. Razlika, tričavih 70 stepeni. Nepravda, pa to ti je. A u istu školu smo išli. Čak u isti razred!

Eto, raja, tako je to kod nas. Razlika, što bi neki rekli, drastična. Slično kao u Bosni. Onima u manjem (bl)entitetu dobro, a onima u Federaciji ne valja. A šta ćeš, svako je sebi odabrao, i oni, i mi.

A ono da je moglo ispasti i drugačije se odnosi na moju kritiku na moje prijatelje (ili, pravilnije bi bilo reči  prijateljicu), koji, otkako su se otisli u penzionerske vode, gotovo da su nas zaboravili. Ja očekivao hrpu "dopisa" iz sunčane Floride a ono ništa. Zauzeti. Nemaju vremena. Potrči na bazen, potrči na plažu. A možda im ne treba zamjeriti. Ko je nama drugima kriv što nas je ružno vrijeme prikovalo za kuću pa  nam ništa ne preostaje nego da se zamajavamo blogom.

1 Comments:

Anonymous Nada said...

Mrzim zimu. Sta god da obucem meni je hladno. Mogla sam se nekad, dok sam jos mastala, zamisliti u nekoj brvnari uz AGA sporet. Ako imas viska para priusti si taj luksuz. Uzivat ce te i ti i ostali u obitelji. Kosta sitnicu od 4000 funti, a teska je oko jedne tone.

Friday, 07 March, 2014  

Post a Comment

<< Home