SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, October 14, 2014

Huso navijač

Ječer sam pratio utakmicu Bosna - Belgija pa se sjetih da sam nedavno na facebook-u vidio lijepu sliku mog prijatelja Huseina Smailagića s bosanskom zastavom. Huso je inače ona prava banjalučka raja, jedan od rijetkih koji se nije ni zeru promijenio u odnosu na ono naše vrijeme. Kod njega nema ništa u rukavicama. Ono što misli to i kaže a takvi su danas rijetkost i mogu se svijećom tražiti. Kamo sreće da je takvih više, svijet bi bio mnogo ljepši.

Za razliku od Huse, mnogi od nas igraju dvostruke uloge a onda se na sav glas žale što nešto nije onako kako bi trebalo biti. Valjda je to normalno a ja to nikako ne razumijem. Vlastito iskustvo mi kaže da dvoličnost donosi nesreću. Osjetili smo to na vlastitoj koži ali to nas nije ničemu naučilo.

Zbog toga mi je drago da poznajem nekolicinu koja čista obraza mogu svakom pogledati u oči. Jedan od njih je i moj bivši radni kolega Huso koji, nakon progona iz Banjaluke, provodi svoje penzionerske dane na relaciji Švedska - stari kraj i u tom punim plućima uživa.

I neka je tako.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home