SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, September 30, 2014

Umjesto komentara - Sinajkin cvijet

Sinajkin cvijet
Prva slika prikazuje Biber ili Sinajkin cvijet, koji sam joj odnijela u Gradac prije 3 godine jer je njen preko zime uginuo. Kada sam došla 1995. godine u Zagreb ona mi je poklonila taj cvijet. Brzo raste i širi se pa sam ga rasađivala i djelila. 

Prvi cvijet (u obliku štapića) pojavio se Nadi prije nekoliko godina. Ovaj mjesec - septembar imam 6 saksija i pojavila su se 4 cvijeta. Dva su bila u jednoj saksiji a ostala dva na dvije druge. Bila sam presretna, jer sam ih dugo išćekivala i eto dočekala 4 komada. Ko je na facebook-u mogao je saznati da je Sinajka bila 6 mjeseci u SAD tj u Atlanti kod kcerke  Ane. Naime Aninoj curici od 4,5 god iznenada je dijagnosticiran karcinom, hitno je operirana, podvrgnuta 6 puta kemoterapiji i sada se oporavlja. Sinajka je odmah otputovala kcerki da joj bude podrška i pomogne joj u teškim trenutcima. Bianki želim brz oporavak.


Niskana1 Comments:

Anonymous Dubravka said...

Draga Niskana,
jednako lijepo njegujes cvijece i dugogodisnje prijateljstvo. Ova prica u slikama ima puno svjetlosti, zraci ljubavlju za malu djevojcicu i sve tvoje prijatelje. Zelim joj brz oporavak i uspjesnu terapiju, na radost sviju, posebno bake i bakine prijateljice.
Dubravka

Wednesday, 01 October, 2014  

Post a Comment

<< Home