SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, September 20, 2014

Druga slika...

U februaru ove godine bio nam je u posjeti stariji sin sa suprugom i unukom iz Holandije.
Nisu mogli biti duže od 7 dana jer njihovi godišnji odmori se cjepkaju na nekoliko destinacija. 

U tom periodu unuk je bio opsjednut vatrogascima Tomom i vatrogatstvom. Druga baka Engleskinja mu je kupila kompletno vatrogasno odijelo i šljem, jer oni tamo imaju sve što čovjek poželi da kupi.

Šetajući gradom sjetim se da je naša Sarajevska vatrogasna brigada osnovana još u austrougarskom periodu u samom centru grada. Predložim Zlatku da odemo pokušati da vidi uživo vatrogasno vozila i tako i uradimo.

Kad smo ušli u aulu recepcioner nas je ugledao i rakao dežurnome vatrogasci, "Evo doš'o ti kolega." Ja sam mu objesnila o čemu se radi i on je odmah s nama otišao u veliku halu i sve moguće automobile otvorio, stavljao ga za volan i palio svjetlosnu signalizaciju. Rakao je da sirenu ne može upaliti, medjutim u jednom trenutku je i to uradio i unukovoj  radosti nije bilo kraja. Čitavo vrijeme je samo ponavljao "ni,na,ni,na...."

Završni komentar i recepcionera i vatrogasca je bio "imaš bolju opremu od nas" što je bila istina. Zahvaljujući novim vlastima sve što služi narodu je u najlošijim stanju. Zahvalili smo se mnogo. Ljudska dobrota ne poznaje granice. Nije pitao ništa o nama. Jednostavno bio je onaj pravi Bosanac kao i mi. I to je slika iz Bosne.

Šaljem par slika koje nisu bogzna kakvog kvaliteta ali pokazuju činjenicno stanje ovog događaja. 

Pozdrav Saima

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home