SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, June 24, 2015

Slike iz Pakoštana

Nije vrijeme za kupanje
Otišli smo dolje da sredimo kuću za odmor i da se okupamo, naravno.

Od kupanja nije bilo ništa, vrijeme sunčano, ali vjetrovito i prohladno. U samoj kući nije bilo nekog posla, ali je zato vrt bio u katastrofalnom stanju. Mi smo na našoj parceli nastojali sačuvati sve autohtono drveće. Kažem nastojali, jer nekima to drvece ne znači ništa, pa je za vrijeme rata posječeno nekoliko stabala. Ostale su još tri crnike i neko vrlo dekorativno drvo kojemu ne znam naziv. Crnike smo temeljito obrezali. Maslinu i smokvu to čeka na proljeće. Ruzmarin i lavandu bi trebalo zamijeniti novim sadnicama. Mislim da ćemo to raditi na jesen.

Svaki dan sam s Filipom i Dominikom išla na plac. Bez potrebe, ali to mi je gušt. Izmedju ostalog uporedjivala sam i cijene: u Zagrebu su smokve 12 - 15 kn, a u Pakoštanima 25 -30 kn. Breskve su 10 kn u ZGB_u, a dolje 15. Uvijek im je plac za turiste bio preskup iako su obdareni izvanredno plodnim tlom. Čak je i morska riba jefinija u Zagrebu.

Jučer smo se vratili u kišovit i hladan Zagreb. U sivilu dana moje čeri rajčice svijetle kao mala sunca. Dvadeset šest komada na malom, krhkom stablu.

Pozdrav svima, Nada

Zagreb, 24.06.2015.

U potrazi za rakovima

Ulov

Isusova krunica

Luna se dosađuje dok se oni kartaju

Vreće za smeće su napokon pune

Dominik i susjedica

Kakao sa šlagom rano u jutro

Čeri rajčice

Labels:

1 Comments:

Anonymous Dubravka said...

Draga Nado, gledam slike i osjetim mirise vode i zelenila, koje samo nase more ima. I jos kad pises o lavandi i ruzmarinu.. oh
I ja sam jedna od mnogobrojne banjalucke djece, koja su uzivala u moru u Pakostanima ko i ovi tvoji poletarci. Jedino sto smo mi isli u vodu i iz vode na zvuk pistaljke. A kako su bile slatke kajzerica namazane marmeladom, koje bi donijeli za uzinu, na plazu, u ves korpi .
Dubravka

Friday, 26 June, 2015  

Post a Comment

<< Home