SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, June 02, 2015

Ovo se ne može svugdje pročitati

Šaljem vam ovaj članak. Možda su mnogi upoznati sa ovim, ali vrijedi ga staviti na blog.

Sve više svatam da je svijet samo podijeljen na dobro i zlo. Neki uživaju da se priklone zlu a neki dobru.  

I to traje od postanka svijeta.


Pozdrav Saima

Co - UMJESTO KOMENTARA

Evo kako izgleda završena stolica


Labels:

5 Comments:

Anonymous Felicitas said...

Ovu prekrasno izdradjenu stolicu ću, ako Bog da, u sobotu vidjeti i uživo (pa makar bilo i iz daljine). Skupa sa 65.000 vjernika ću biti na Misi na stadionu Koševo. Ovaj Papa osvaja srca i jako sam sretna da ću biti u Sarajevu.

Zahvalna sam i ponosna da nam dolazi i to ne samo katolicima, nego svim stanovnicima naše zemlje BiH!

Sve vas pozdravljam!

Felicitas

Wednesday, 03 June, 2015  
Blogger co said...

Iako ne spadam u vjernike moram priznati da mi se ovaj papa i njegova životna filozofija sviđaju. Izjava koja mi je posebno bila simpatična je ona kada je rekao da su komunisti "ukrali" neke stvari od vjere, misleći pri tom na brigu o ljudima. Živeći već više od dvadeset godina u USA mogu zamisliti kako su tu izjavu primili zadrti Republikanci koji su, kada je u pitanju vjera u Boga u prvim redovima, a u isto vrijeme se bore na sve načine da onemoguće pomoć onima koji nemaju.

Wednesday, 03 June, 2015  
Anonymous Posmatrac said...

Iako sam sluzbeno katolik, nekako sve manje vjerujem u vjeru. Teorija je ok ali ljudi u praksi cesto sve to izopace podmecuci toboze vise interese. Nijedna religija nije postedjena tog izopacavanja.

Kako zivot prolazi sve vise vjerujem u kvalitetne ljude bilo koje vjere ili nacionalnosti a ne u vjeru kao nesto prirodno dobro.

Wednesday, 03 June, 2015  
Anonymous Anonymous said...

Koji mozgan je pozvao laktaskog kasapina u Predsjednistvo BiH-a da pristvuje Papinoj izjavi?
Babo iz Amerike

Friday, 05 June, 2015  
Anonymous Saima said...

Komentar za Babu iz Amerike. " ovo se ne moze svugdje procitati.
Onaj ko je pozvao Dodika je izuzetno pametan. On bi radje podnijeo da usred zime upadne u hladni Vrbas nego sto je juce bio u Sarajevu. Bio je samo sat u Predsjedništvu u drugom redu u cosku, sakrio se iza nekog gospodina, da ga ne prepoznaju oni " veliki Srbi" koji mrze BIH.
U prvom redu u sredini Ognjen Tadic. Mlad, lijep i pametan. Pozdravljanje obavio Mladen Ivanic , korektan, obrazovan i umjeren.

Cjeli dan ne spomenu se ni RS ni Federacija tj ni entiteti ni blentiteti. Samo Bosna i Hercegovina koja se pokazala u onakvom svjetlu kakva je bila u doba nasih pradjedova, djedova i roditelja.

Sada nam je samo čekati jesmo li bili iskreni ili nas je licemjerstvo zarobilo za sva vremena.

Pozdrav Saima

Sunday, 07 June, 2015  

Post a Comment

<< Home