SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, July 12, 2024

Parni Valjak

 

Kada smo se preselili u Pješčanu uvalu nismo znali da se desetak minuta laganog hoda od našeg stana nalazi kamenolom iz rimskog doba u kojem se svakog ljeta održavaju koncerti u sklopu Rocks&Stars festivala. Bude tu zanimljivih izvođača, rekao bih za svaki ukus po nešto. Mi se odlučimo za jedan ili dva, jer ima toga u Puli još mnogo pa ne možemo stići na sve strane.


Ove godine je izbor pao na Parni valjak u čijoj svirci smo uživali prije desetak dana. Istina, nije tu više Aki, koji je, zbog svog specifičnog glasa i izvedbe, bio glavna zvijezda grupe. I on je otišao na neko drugo, bolje mjesto, kako to vole reći oni koji vjeruju u zagrobni život. Da li i tamo pjeva, i kako to zvuči bez ekipe čiji je dugogodišnji član bio, ne znam, ali znam da je mladi pjevač Igor Drvenkar bio njegova odlična zamjena.


Svirali su Valjci i nove, i stare pjesme i držali sve prisutne više od dva sata na nogama. Mene je posebno oduševio zvuk, jedan jedan od najboljih od svih koncerata koje sam imao prilike gledati od kako smo stigli u Istru. Tehnička ekipa je odradila posao odlično i zaslužuju sve pohvale. Mogli smo uživati u njihovom nastupu jasno razumijevajući svaku otpjevanu strofu, za razliku od nekih koncerata gdje su instrumenti nadglasavali pjevača pa doživljaj nije bio potpun.

Na putu kući nas je pratila mrkla noć u kojoj se bez svjetlosti mobitela teško moglo hodati. Tako je to svaku put kada se pred ponoć pješice vraćamo iz Cave Romane u Pješčanu uvalu jer na putu kroz šumu nema niti jedne svjetiljke.


Ekipu su ovog puta uz nas činile Žiške, Aida i Ferid, a u istom sastavu „nastupamo“ i krajem ovog mjeseca kada nam u posjetu dolazi Bijelo Dugme. A onda, u avgustu na Kaštelu nastupa Ibrica Jusić. On je jedan od rijetkih iz stare garde koga smo željeli vidjeti i čuti jer nas je nekolicina prerano napustila pa su želje ostale samo želje.

2 Comments:

Anonymous Posmatrac said...

Koliko vidim i Čola će vam biti komšija/susjed u Pješčnoj uvali
https://story.hr/Celebrity/a298716/zdravko-colic-kupio-luksuzni-stan-u-puli.html

Thursday, 18 July, 2024  
Blogger co said...

Da, još prošle godine je kupio stan u jednoj od pet objekata koji se grade na prekrasnoj lokaciji iznad marine Veruda koja je par minuta hoda od nas i gdje vrlo često šetamo predveče.

Thursday, 18 July, 2024  

Post a Comment

<< Home