SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, April 09, 2016

In memoriam - Slavica Jungić (9.4.2014. - 9.4.2016.)

SLAVICA JUNGIĆ (9.4.2014. – 9.4.2016.)

Proljeće je, u punoj svojoj ljepoti, koliko si ga voljela.
Sljeme nas zove, i njega si voljela.

Nedostaje nam tvoja radost životu i zvonak smijeh!
Jako nam nedostaješ draga naša prijateljice!

S ljubavlju,

Nataša



ENISA - UMJESTO KOMENTARA

Godišnjica smrti moje majke potsjeti me na Slavicu. Bile smo gimnazijske kolegice, sretale se na proslavama mature, u Zagrebu češće kad je Neda dolazila. Animator susreta bila je Nataša. Obično bi se sastajale u Maksimiru uz čaj ili kafu, uz smijeh i šale. Iako je bila bolesna, nikad se nije žalila. Živila je za svoju djecu i unuku, borila se sa bolešću do zadnjeg trena. Ostaće nam u dugom i lijepom sjećanju.

Enisa








EMIRA - UMJESTO KOMENTARA

Zdravo Co, 

ovih dana sam cesto mislila na Slavicu, valjda bas zbog godisnjice. 


Sve dok joj bolest nije uzela svu snagu, optimizam i vjeciti osmjeh su bili Slavicin 'trade mark'. Ostavila je divne uspomene koje i danas izmame osmjeh. 


Mnogi nasi prijatelji su vec otisli i svako od njih nam nedostaje na poseban nacin jer je i svako od njih bio poseban, drugaciji. I svi su na neki nacin obogatili nas zivot i ucinili ga ljepsim.


Citajuci jednu knjigu naletih na pasus koji sam prepisala da ne zaboravim. Usput sam i prevela, kako sam najbolje znala, i stavila fotografiju sto sam je napravila u Karlskroni, Svedska. Nekako mi se tako slozilo u tom trenutku. 


Pozdrav, 

Emira



Labels: ,

2 Comments:

Anonymous sega said...

Natasa, Enisa, Emira hvala za jedno lijepo sjecanje na izuzetnu Slavicu. Kako se samo mnogo kaze, bez dogovora, sa jednim cvijetom, par slika i cetiri reda prijateljstva,ljubavi,dobrote.
Neka vas sluzi dobro zdravlje ! Pozdrav Sega

Wednesday, 13 April, 2016  
Anonymous Izet said...

Prelijepo i dirljivo sjecanje na nasu kolegicu. Hvala Natasi i Emiri. Znam koliko vam je njena blizina znacila. Imao sam tu srecu da budem blizu nje i njene familije provodeci zajedno izbjeglicke dane u Zagrebu. Nasa Slavica cu uvijek ostati u nasim nasim srcima.

Thursday, 14 April, 2016  

Post a Comment

<< Home