SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, March 20, 2017

Mezza Grill 663

Gosti na okupu
Pretprošle subote smo navratili na večeru u Mezza Grill 663 u Mont Lebanonu, jednom od ljepših predgrađa Pittsburgha. Restoran je otvoren nedavno a vlasnici su dvije bosanske familije. Jedna od njih je familija Jurišić čija je ljepša polovica Adriana (Nana), rođena Pala, naša sugrađanka o kojoj sam nekoliko puta pisao na blogu.
Suvlasnici Dado i Nana
Moram reči da smo dobro jeli, što znači da su novi vlasnici položili ispit. Meni je raznolik, uz nekoliko bosanskih jela. Ja sam se, zajedno sa prijateljem Izetom Tufekčićem, odlučio za čevape koji su bili odlični a posebno mi je sjela lepinja koju Dado i njegov kompanjon peku u samom restoranu.
Restoran se nalazi u glavnoj ulici naselja u kojoj se nalaze i mnogi drugi restorani i razni biznisi. Taj dio grada podsjeća na Evropu a u njemu živi uglavnom bogatiji svijet. Sama lokacija restorana je odlična i za očekivati je da će svakim danom imati sve više gostiju jer se dobra vijest brzo proširi.

Nani i Dadi, te njihovim kompanjonima želimo puno sreće u njihovom nastojanju da miris Bosne prošire i na ovaj dio USA. Ako je suditi po našoj prvoj posjeti, siguran sam da će u tome uspjeti.
Izet i Jasna nestrpljivi

Dado prima narudžbu

Malo vinčeka (i piva, za mene), dok se čeka

Nana priprema kruh i salatu

...dok se muški dio ekipe prihvatio grila

Izet s čevapima

Lepinja je prava

Izet sa suvlasnicima

Noć se polako spušta na glavnu ulicu Mont Lebanona

0 Comments:

Post a Comment

<< Home