SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, July 19, 2023

Ej drugovi, jel' vam žao?

 


Dragi Banjalučani, kolege, prijatelji, poznanici!

Nakon dugo vremena javljam se na Blog, koji sam započela posjećivati 2006. bila aktivna nekoliko godina, pa prorijedila i prestala s prilozima i komentarima.

Vrijeme i život čine svoje!

Javljam se s informacijom i preporukom da pročitate najnoviju knjigu Radmile Karlaš - Ej drugovi, jel vam žao? Banjalučanke, novinarke i spisateljice koju pretpostavljam svi koji ste posjećivali ovaj Blog poznajete.

Knjigu sam prije nekoliko dana dobila i zahvalna sam prijateljima što su mi je poklonili.

Divna knjiga, lijepa i teška, puna povijesnih činjenica od 2. svj rata do današnjih dana. Knjigu vidim i kao homage Bosni, njenoj specificnosti, tragičnosti, izmiješanosti naroda, kultura, religija, kulturnom bogatstvu i u svemu tome ljubavi.

Predivne, misaone rečenice, neuobičajen stil koji mi se svidio, što zahtijeva od čitatelja punu koncentraciju, svaka rečenica je važna, fantastični su prijelazi bez ikakve najave iz jednog vremena u drugo. Uz povijesne činjenice divno se su se uklopile i autoričine imaginarne priče. O mnogo čemu sam puno naučila. I sve kroz Irisinu potragu za Kenanom nakon rata, ljubavi s radne akcije.

Knjiga mi je bliska, jer u ne baš malim dijelovima vidim i sebe.

Pod dubokim sam dojmom knjige, zato vam se i javljam. Ljeto je, dolazite u ove krajeve, potražite knjigu, ona treba postati vaše vlasništvo, a poslije i vaše djece. Knjiga to zaslužuje!

Draga Radmila, najtoplije se zahvaljujem što ste je napisali!

Zadivljena sam temom, sadržajem, stilom i Vašim stavovima!

Recenzije u knjigama nikad ne čitam  pred početak čitanja, želim imati svoje mišljenje, svoja sam, sada na kraju čitanja sam ih pročitala i potpuno sam se složila s njima dvojicom i obradovala sam se.

Knjigu neće svi prihvatiti, jasno je tko neće i zašto neće, ali to uopće nije bitno! Ali, treba biti na oprezu!

Historia magistra vitae est!

Volim HRABRE!

Volim one koji strše, koji nisu masa!

Pozdrav svima! Nadam se da ste dobro i zdravo!

Nataša Bokan

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Draga Nataša, hvala i Vama. Knjiga je posvećena mojim roditeljima i utoliko sam sretnija zbog Vašeg opisa. Zbog njih i njihove "ostavštine" kroz mene. Srdačan pozdrav, Radmila

Friday, 21 July, 2023  
Anonymous Natasa said...

Draga Radmila, obradovali ste me, nisam očekivala da Vam je tako brzo prenesen ovaj moj prilog.
Drago mi je da Vam se osvrt na knjigu svidjeo.
“Ostavština” mojih roditelja je slična, nosimo je u sebi, u njihovom duhu nas formira, što prepoznajemo u drugima i zato mi se, između ostalog knjiga svidjela.
Srdačan pozdrav,
Nataša

Saturday, 22 July, 2023  

Post a Comment

<< Home