SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, January 27, 2006

Nova Godina 2006. - Pittsburgh

Evo da nastavim u slavljenickom raspolozenju sa jednom fotografijom odavde iz Pittsburgh-a. Nera i ja smo ovu Novu Godinu docekali u jednom nasem klubu s par obitelji iz Bosne (uz vecu grupu Amerikanaca naseg porijekla). Bilo je mnogo ljepse nego sto smo ocekivali: svirali su tamburasi, vecinom porijeklom Amerikanci, koji uglavnom ne poznaju nas jezik ali zato kada pjevaju, tesko bi neko pomislio da nisu iz nasih krajeva. Iako nisam neki posebni ljubitelj tamburasa, moram priznati da je bilo jako lijepo, posebno kada smo svi skupa poceli redati ona nase od Triglava pa do Djevdjelije.

Na slici su Co, Nera i jedan Amerikanac talijanskog porijekla koji veoma cesto posjecuje nase krajeve i koji je odusevljen nasom kulturom i obicajima.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home