SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, April 04, 2006

Rajski rizling

Da se malo odmorimo od sporta. U stvari, primijetio sam da je kod nas popularan jos jedan. Ovaj prilog je posvecen ovom drugom a autor je Raka. Dok jedni trce za lopticom, drugi se odmaraju uz dobru kapljicu i muziku. Ako ste mogli primijetiti, Raka je veoma aktivan po tom pitanju i vecina njegovih priloga je vezana za mezetluk, sjedeljke, teferic. Tako i ovaj, uz originalni komentar:

Kako Mario provocira s degustacijom vina, da mu samo pokazem par detalja iz Iloka. Za sve vinopije, medju njima i vas dvoje Komljenovica, pravi raj. Nema sta nema. Kako nemam Mariov E-mail to Tebe zaduzujem da mu"Vadis mast". A i meni da posaljes obecane slike s elektrijade. Iduci tjedan sam u Dalmaciji (sluzbeno), bit cekamenica, zabljih bataka, plave i bijele ribe, kojekakvih Dingaca, malih plavaca, babica.....Gdje siNero?????Pozdrav Raka.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Vidim da se Raka ne pokrece na rizling. Vinjak je kasnije ucinio da se i vindjakna skine.
Rijetko imam priliku da sjedim u ovako lijepom ambijentu. 'Osudjen' sam na butelje, ali krajem zime sam sa federalnim kolegom Mesom imao priliku da kusanjem uocavam razliku izmedju dvije hercegovacke godine. K'o fol smo zametnuli dilemu, a gazda je donosio uzorke.
Inace, skoljke i zabe upucuju da bi Raka mogao ici u Ploce, Dingac i Plavac mali vuku na Peljesac, a Babic je malo sjevernije...
Pozdrav Dalmaciji!

Tuesday, 04 April, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Mario, svaka cast.Pogadjas "u sridu".Etapa je bila "Sibenik-Split-Omis-Vrgorac-Metkovic-Ston" pa smo mijenjali "meny".Medjutim prosto je nevjerojatno kako zivalj iz tih krajeva listom s odusevljenjem prica o "nasim" BiH specijalitetima (bureku,pitama, baklavi, tufahijama, hurmasicama, cevapcicima u somunu,bosanskom loncu itd).I koliko vole "sevdalinke".
A od "novokomponiranih" stvari, "Ne klepeci nanulama" i "Zelene oci" su vec godinama sami vrh na TOP-10.
Zivjeli.

Monday, 10 April, 2006  
Blogger co said...

Raka, kad' tebe nema, na blogu vlada 'pustos', kafic je prazan. Vidi se ko je pravi meraklija.

Monday, 10 April, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Lako je, Raka, pogoditi u sridu kad si mi dao tako precizan predlozak. Inace, imas pos'o za peticu.
Pozdrav.

Monday, 10 April, 2006  

Post a Comment

<< Home