SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, July 13, 2006

AALL

Tradadicionalna konferenceija udruzenja biblioteka americkih pravnih fakulteta (AALL) je prilika da svake godine upoznam novi grad. Ove godine je to Saint Louis, grad u drzavi Missourry, mjesto u kojem sam nedavno proveo tri lijepa dana na skupu Banjalucana.

Konferencija se gotovo po pravilu odrzava u centru grada, u tkz Convention centru, gdje je na raspolaganju ogroman izlozbeni i prostor za sastanke, zbog velikog broja ucesnika te razlicitih programa i izlozbe firmi koje su vezane za biblioteke (on-line baze podataka, razliciti softveri, knjige, namjestaj, itd). Gotovo svako vece se organizuje zabava uz bogat izbor jela, pica, poslastica i obaveznu zivu svirku. Uvodna vece je vece poslastica i tada se na jednom mjestu nadje nevjerojatna kolicina raznih kolaca. Veliki je problem sto se covjek vrlo brzo zasiti a ponekad se posljedice osjecaju i par dana kasnije.

Obicni najbolja zabava je ona koja organizira kompanija Thompson West: hrana je raznovrsna, pica u izobilju, plesni podij pun raje. Plesu i debeli i mrsavi, vrsni plesaci i pocetnici, mlada raja ali i oni koji bi kod nas vec odavno bili u penziji. Atmosfera je uvijek odlicna a zabava se obicno nastavlja u nekom od obliznjih restorana uz obaveznu lokalnu muziku.

Jedno vece je rezervirano za zajednicku veceru koju finansira nasa biblioteka a organizira je nas direktor.

Zadnju vece je tkz 'closing banquet' koji obicno traje od 6 do 12 uvece. Sve se ponovo ponavlja: aperitiv, jelo, pice, dezert i na kraju ples. Iz mog vlastitog iskustva mogu reci da su bibliotekari nasli odlican nacin da se 6-7 dana odlicno provedu na tudji racun, posebno sto dosta ucesnika povede supruznika i neki i djecu, pa im ovo druzenje dodje kao mali godisnji odmor.

Evo me na aerodromu u St. Louis-u i, cekajuci avion, objavljujem danasnji prilog (zelim da odrzim svoje obecanje, svaki dan jedan prilog). Na fotosu je moj radni kolega sa suprugom na jednoj od zabava.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home