SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, July 12, 2006

Rex

Mnogima ce to izgledati cudno ali evo danasnji prilog posvecujem nasem kucnom ljubimcu Rex-u. Radi se o jednoj obicnoj 'seoskoj dzukeli', bez pedigrea i 'skole', koji je postao dio familije prije nesto vise od deset godina. Ovdje u Americi kazu kada kupis kucu i nabavis psa, e tada si ostvario americki san. Ne znam da li je to to, ali eto Rex je, kao sto rekoh, vec odavno 'clan familije' i jos uvijek se dobro drzi iako mu je, prema nekim tvrdnjama, oko 70-tak ljudskih godina. Jos uvijek je u snazi i nije ga lako drzati na uzici ako prilikom setnje spazi zeca ili neki drugu zivotinju.

Zanimljiva cinjenica vezana za Rex-a je da on, u stvari, razumije dva jezika. Mozes mu se obratiti na engleskom ili nasem jeziku i on ce to razumijeti. Kada malo bolje razmislim o tome, shvatim da je on, u stvari fenomen. Posebno ako ga pokusam uporediti s nekim nasim 'poznanicima', bivsim 'prijateljima', a da ne govorim o nekim politicarima iz nase novije historije, koji nisu znali dobro niti jedan. U stvari, grijesim, znali su oni (i jos uvijek samo taj koriste) jedan jezik odlicno: jezik mrznje, koji su tako vjesto koristili da su uspjeli ostvariti sve svoje ciljeve na ustrb obicne raje.


Moj Rex se vjerojatno u takvom okruzenju ne bi najbolje snalazio jer on ili nekog voli, ili ne, it to se odmah moze primijetiti. U glumacku skolu ga nisam vodio tako da glumiti ne zna. Jedino mi nije jasno kada su nasi 'prijatelji' nasli vremena da idu u glumacke skole (vjerojatno su to bili vecernji kursevi) jer su taj, prilicno tezak zanat, savladali sa savrsentsvom.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej kume. Evo sad ce ovo glasanje, pa sam ti se ja prijavio, da dam "nekome" svoj glas. Medjutim gledajuci onu listu stranaka, onaj cemer i jad, nista interesantno nenadjoh. Osim one Stranke za invalide nista aktuelno nisam vidio. Kontam mozda bi Rexa trebali prijaviti kao predstavnika za kakvu stranku. Npr. RRS (rexova republika srpska) ili RSS (rexova seljacka stranka),RS za BGL (rexova stranka za brdske gonice lavova), ili koalicija, koja bi vjerovatno najbolje bila primljena je: PRSR za DA (privatna republika srpska rex, za demokratske avlijanere)nabavicemo mu i nekog Bosanskog tornjaka da ga predstavlja u federaciji i kakvu kanaru, kanto-prevrtaca za podpredsjednika?To bi bilo fantasticno. Ja bi im odmah dao glas. Da ko covjek mogu onom BL prosetati i bez stida reci , meni drzavu vode Dzukele:-)
Mahanje sa posla od mene iz Osla:-)

Thursday, 13 July, 2006  

Post a Comment

<< Home