SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, November 22, 2006

Mr Z's Kitchen

Emira nas po obicaju upoznaje s nasim sugradjanima koje jos nismo imali priliku upozanti na ovim stranicama, pa je tako i ovaj put:

Ovaj put predstavljam jos jednu porodicu iz Banjaluke koja zivi u Luisville, KY.

To su Kreso Zumra i Zlatko sa kcerkama Maidom i Aidom. Zumra i Zlatko su nekad bili vlasnici kafica ZZ TOP u Banjaluci.

Nakon nekoliko godina provedenih u USA i rada u razlicitim kompanijama, cesto vrlo teske poslove, odlucili su da ponovo pokusaju sa ugostiteljstvom. Prije sest godina su otvorili restoran u centru grada Mr Z’s Kitchen. Restoran je tipicno americki sa americkim menijem.

Prve dvije, tri godine su bile izuzetno naporne, trebalo se boriti za svaku musteriju. Cijela porodica je bila ukljucena u rad. Pored Zlatka i Zumre, glavni pomagaci su bile njegova i njena mama te obe kcerke. Kvalitetom hrane i dobrom uslugom su uspjeli da pridobiju nove musterije. Prve jutarnji gosti su vec i prije otvaranja pred vratima. Uveli su i isporuku hrane musterijama. Zanimljivo je da se isporuka hrane (uglavnom obliznjim firmama) obavlja biciklom, jer je brze i jednostavnije nego autom.

Snimci koje saljem su napravljeni pred sam kraj radnog vremena. Iako je vec bio stavljen znak da je zatvoreno, nasi domacini su se trudili da ugoste i one zakasnjele.

Zelim jos da istaknem da su obe kcerke, pored rada u restoranu, vrijedno studirale. Maida je ove godine postala magistar hemije, a Aida studira kompjuterske informacione sisteme na University of Louisville.


Nekoliko slika iz restorana mozete vidjeti na ovoj stranici.

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Zlaja je bio moj talentirani i nestasni teniski ucenik.Nazalost, druge slasti zivota su ga odvojile od teniskih terena kada je blistava karijera bila tek pred njim.Puno pozdrava familiji Kreso.Njihov optimizam i vedar duh su uvijek popravljali i moje raspolozenje pri svakom susretu!

Wednesday, 22 November, 2006  
Blogger Unknown said...

Veliki pozdrav mojim dragim prijateljima Zumri i Zlatku od Jelenka.

Wednesday, 17 March, 2021  

Post a Comment

<< Home