SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, January 31, 2007

Šarićka

Listajuci albume starih slika, Nera 'naleti' na ovaj fotos s ljetovanja. Bilo je to daleke 73. na Korculi. U prvom planu, poznato lice: Emira Saric.

Godinama o Emiri nemamo gotovo nikakvih vijesti. Neki spomenuse da je u Austriji, da dobro gura, da se uspjela snaci u tudjini, kao vecina izbjeglica naseg grada. Nekih vijesti ima, cujem da su se neki imali priliku sresti s njom, cak mi rekose da Emira povremeno navrati na blog, ali za sada je to sve sto znam.

Sjecam se onih ratnih dana u nasem gradu kada je pocela hajka na pojedince u fabrici Rudi Cajavec. Emira je bila jedna od onih na koje su imali poseban pik. Zbog cega, ni do danas mi nije jasno. Za neke druge sam znao razloge ali za Emiru, ne. Bila je jedan od najboljih radnika tada uspjenog Banjaluckog giganta, stizala je na sve. Mozda zbog toga sto je Emira znala puno toga, bila prisutna na mnogim sastancima, trebalo ju je na neki nacin 'usutkati' pa su primijenjene tada vec poznate metode.

Sjecam se i mlijeka koje nam je Emira jedno vrijeme ostavljala na balkonu, kada bi se vracala u svoj stan na Starcevici. Jednog dana mlijeka nije bilo a ni vijesti od Emira. Kasnije saznadosmo da je hitno morala napustiti grad jer su joj 'radne kolege' pocele raditi o glavi.

Ovaj prilog i slika je pokusaj da saznam nesto vise o Emiri. Mozda je neko prepozna i javi nam se a mozda nam se i Emira sama javi kada ugleda ovu fotografiju!

Labels:

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Sjecam se Emire vrlo dobro. Bila je izuzetno vrijedna i sposobna i bilo je pravo zadovoljstvo saradjivati s njom. Cini mi se da nije bilo nicega sto je bilo u njenom domenu, a da ona nije znala sve detalje o tome, a naravno i poduzimala sve da sve stima kako treba.
Co, dobro je da si nas podsjetio na nasu bivsu RC drugaricu. Pozdrav Emiri ako ikad procita ovaj prilog.

Wednesday, 31 January, 2007  
Blogger Amir said...

E ja znam "nesto" malo o kumi Emiri,veoma malo. Ali i za malo tog "necega", je potreban jedan citav blog koji ce biti posvecen samo toj mocnoj zeni i njenim zaslugama, padovima i uspjehu... Kumo mi te volimo , mi te se divimo. Respect:-)

Thursday, 01 February, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Emira je bila moja skolska kolegica iz osnovne skole Milan Radman. Doduse godinu dana mladja ali smo se druzili za vrijeme proba dramske sekcije u okviru skole. Ona je tu bila izvrsna i sada kada pogledam mislim da je imala velikog glumackog dara.
Bila je izvrsna u recitovanju kao i u glumi nasih skolski malih pozorisnih predstava koje smo spremeli i izvodili pred nasim roditeljima i skolskim kolegama.
Da je kojim slucajem Holywood u BL daleko bi dogurala.
Ako ikada procita ove komentare saljem joj veliki pozdrav.

Izet

Saturday, 03 February, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Emira Saricka zivi u Austriji,sretno udata za dobrostojeceg Austrijanca.Ima i viska pa pomaze velikodusno svoje prijatelje i njihovu djecu.Dobro se naradila ali joj se sve vratilo dobrim.Nemojte brinuti o njoj,sve ide kao pozmazano.

Thursday, 08 February, 2007  
Blogger Unknown said...

Lijepo je čuti dobre vijesti. Pozdrav Emiri iz Sarajeva,
Aida i Muaz Hasanagić

PS:
Svim Banjalučanima u dijaspori pozdravi iz Sarajeva

Monday, 11 July, 2016  
Anonymous Anonymous said...

Politari ZAMUTE a narod PRIHVATI NJIHOVO I PONAVLJA GA!Ovdje je slucaj sa rijecju DIJASPORA sto ne odgovara ni stvarno ni logicki za nas PROTJERANE.Trebalo bi biti naziv SAVEZ PROTJERANIH!

Aretej(mj.Babo iz USA.Nema vise babe!)

Monday, 11 July, 2016  

Post a Comment

<< Home