SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, May 12, 2007

Mladost iz Landskrone

Uvijek kada pomislim da na ovom blogu gubim vrijeme uzaludno pokusavajuci da privucem paznju nase banjalucke raje, stigne email od nekog ko blog posjecuje redovito ali nije imao vremena ili hrabrosti da se javi.

Tako bi i ovaj put. Vec sam razmisljao da stvari ostavim da se same po sebi ugase, kad mi stize email od jos jednog bivseg Banjalucanina, ovaj put iz Svedske. Ferid Lukacevic (Dado) je Banjaluku ‘zamijenio’ Landskronom, mjestom na jugu Svedske, koja je bila, a i sada je, mjesto boravka mnogih Banjalucana. Jos od prije znam da je banjalucka kolonija u ovom gradu znacajna, ali nikakvih ostalih i nformacija nisam i mao.

Iz Feridovog kratkog javljanja i zdvajam ovu jednu fotografiju uz kratak popratni tekst. Naime, u Landskroni djeluje kosarkaski klub Bosna, koji okuplja mnoge mlade Banjalucane i Banjalucanke. Nadam se da cu o njima i mati priliku da napisem mnogo toga vise, jer oni to zasluzuju. Ovaj put evo samo da vam predstavim mladost sa slike.

Zadnji red, s lijeva na desno: Osmancevic Ines, Lukacevic Almir, Softic Admir, Anna (svedjanka), Lukacevic Ferid (Dado), Haraldsson Anna (svedjanka), Djelic Adis, Djelic Aida i Vajraca Amir.

Prednji red: Arnautovic Lejla, Sanja, Arnautovic Sejla, Lukacevic Admir, Krlicevic Nela i Arnautovic Atifa.

Evo, iznenada upoznasmo jos mnogo bivsih Banajalucana, bar ovako preko Interneta. Nadam se da ce se Dado potruditi i da ce nam se javiti s vise informacija (i fotografija) o klubu i njegovim aktivnostima te malo detaljnije predstaviti njegove clanove i organizatore.

Znam da bi nam Dado mogao jos mnogo toga ispricati i o ostalim Banjalucanima iz ovog kraja svijeta. To bi nam bila prilika i da njih upoznamo i da se i sa njima pocnemo druziti.


Dado, lopta je u tvojim rukama!

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home